Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Angličani v generálce nečekaně padli s Islandem

Anglická fotbalová reprezentace v generálce na mistrovství Evropy překvapivě podlehla Islandu 0:1. Ve 12. minutě ve Wembley rozhodl Jon Dagur Thorsteinsson. Záložník pražské Sparty Qazim Laci přispěl gólem k vítězství fotbalistů Albánie 3:1 nad Ázerbájdžánem.

Smutný Trent Alexander-Arnold
zdroj: ČTK / AP / David Klein

Angličané po Thorssteinssonově brance promarnili několik příležitostí k vyrovnání. Kapitán Kane ve 28. minutě zahodil velkou šanci, když z malého vápna přestřelil branku. Finalisté posledního mistrovství Evropy navíc možná přišli o obránce Stonese, jenž musel v poločase střídat kvůli podvrtnutému kotníku.

Svěřenci Garetha Southgatea odstartují mistrovství Evropy příští neděli v Gelsenkirchenu, kde se v úvodním zápase skupiny C utkají se Srbskem. Island se na Euro neprobojoval.

Přemožitele české reprezentace z kvalifikační skupiny E Albánii poslal v 11. minutě do vedení Bajrami, devět minut před koncem zvýšil Manaj a v závěru zařídil náskok 3:0 střídající Laci. Osmadvacetiletý hráč se v reprezentačním dresu prosadil potřetí. Ázerbájdžán v nastavení jen snížil po brance Gurbanliho.

Německo otočilo utkání s Řeckem a zvítězilo 2:1. Hosty v Mönchengladbachu poslal do vedení po chybě brankáře Neuera ve 34. minutě Masuras. Skóre otočili v 56. minutě Havertz a minutu před koncem Gross. Pořadatelská země tradičně odstartuje celý šampionát, Němci v pátek v Mnichově narazí na Skotsko.

Přípravná fotbalová utkání před mistrovstvím Evropy:

Albánie – Ázerbájdžán 3:1 (1:0)
Branky: 11. Bajrami, 81. Manaj, 87. Laci – 90. Gurbanli

Rumunsko – Lichtenštejnsko 0:0

Skotsko – Finsko 2:2 (0:0)
Branky: 54. vlastní Hoskonen, 58. Shankland – 72. Källman, 85. Antman z pen.

Anglie – Island 0:1 (0:1)
Branka: 12. Thorsteinsson

Německo – Řecko 2:1 (0:1)
Branky: 56. Havertz, 89. Gross – 34. Masuras

Polsko – Ukrajina 3:1 (3:1)
Branky: 11. Walukiewicz, 16. Zieliňski, 30. Romančuk – 41. Dovbyk.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články