Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zlom byl, když Vaclík chytil nájezd, a pak bych vypíchl Holeše, řekl Šilhavý

Trenér Jaroslav Šilhavý osmifinále Eura s Nizozemskem hodně prožíval a na konci utkání byl šťastný. "To je beze slov, velké nadšení, musím říct, že jsem to prožíval hodně. Soupeř byl silný a já jsem čekal, co s tím naše hra udělá. Byl jsem netrpělivý, jak to dopadne," přiznal úspěšný kouč. "Teď jsem nadšený a jdeme dál," dodal.

Jaroslav Šilhavý se raduje v zápase s Nizozemskem
zdroj: ČTK/DPA autor: Robert Michael

Šilhavý přiznal, že měl z ofenzivní síly Nizozemců před zápasem obavy. "Jsou hodně silní dopředu," uznal, ale jeho tým ho potěšil. "My máme tu útočnou fázi trochu kostrbatou, ale zvítězil týmový duch. My tak musíme hrát, jinak by bylo složité vítězit."

Hráči podle něho odvedli skvělý výkon - takticky vyspělý. "Tomáš Vaclík chytil v úvodu druhé půle ten nájezd a to byl zlom. Pak, i když to nedělám, bych vypíchl Tomáše Holeše. Odvedl skvělou práci ve středu pole a podílel se na obou brankách. Byl skvělý."

Vyloučení De Ligta bylo důležitým momentem zápasu. Kouč si ale uvědomoval, že to proti tak útočnému týmu nemusí být vždy taková výhoda, jak se může zdát.

"Musím kluky pochválit, že jsme hráli takticky dobře už na jedenáct a zvládli jsme to i když byli v deseti. Věděli jsme, že jsou silní dopředu, že nás můžou ohrozit, že tu sílu mají. Ale zvládli jsme to a nenechali jsme je hrát. Mám velkou radost," řekl Šilhavý.

Jak se podle českého kouče projevily tři změny, které udělal v základní sestavě? "Výsledek hovoří za vše, všichni splnili to, co se od nich čekalo. Tým má třiadvacet hráčů a každý do toho může zasáhnout," dodal.

A jak vidí český trenér příštího soupeře, s nímž bude český celek hrát v sobotu v dalekém Baku o postup do semifinále? "Jednak je to nepříjemná cesta. A čeká nás soupeř, který se pomalu rozjížděl, měl své problémy, ale pak se rozjel, včera vyřadil Wales 4:0. Zdánlivě to není velké jméno, ale jsou silní. My se ale o postup popereme."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články