Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

UEFA zvažuje, že přesune finále Eura z Wembley do Budapešti

UEFA je připravena přesunout finále fotbalového mistrovství Evropy z londýnského Wembley, pokud britská vláda nepotvrdí výjimku z povinné desetidenní karantény pro zahraniční návštěvníky. Podle informací listu The Times by jako dějiště utkání o titul mohla zaskočit Budapešť.

Britská vláda kvůli obavám z šíření koronaviru varianty delta odložila o měsíc závěrečnou etapu rušení protiepidemických opatření na 19. července. Finále je na programu 11. července, ve Wembley by se měla hrát i obě semifinále. Restrikce měly původně skončit už 21. června.

"Vždycky máme připravený záložní plán, ale věříme tomu, že se finálový týden odehraje v Londýně," uvedla UEFA v prohlášení. Zástupci pořadatelů už s britskou vládou zahájili jednání a snaží se pro Euro vyjednat stejnou výjimku, jakou mají například organizátoři tenisového Wimbledonu.

Zápasy evropského šampionátu hostí 11 měst po celém kontinentu. V Budapešti, kde mohou fanoušci na stadion bez omezení kapacity, se odehrají čtyři duely. Už v předchozích měsících místní stadion nabídl azyl několika zápasům Ligy mistrů, jejichž uspořádání v domovských zemích komplikovaly cestovní restrikce.

Maďarský svaz nevylučuje, že by zaskočil i v případě Eura, pokud by to situace vyžadovala. "Maďarští organizátoři se soustředí na uspořádání čtyři budapešťských zápasů. Svaz je ale připraven hostit jakoukoliv vrcholnou fotbalovou událost," uvedl mluvčí maďarského svazu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články