Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

To, že jsem dal gól, bylo navíc. Rozhodl tým, říká hrdina zápasu Holeš

Hvězdou zápasu, v němž čeští fotbalisté na Euru porazili 2:0 Nizozemsko, byl Tomáš Holeš. Fotbalista, který má hlavně defenzivní úkoly, se tentokrát prosadil. Dal první gól hlavou a druhý připravil pro Patrika Schicka. Fotbalista Slavie však řekl, že rozhodl týmový výkon. "To, že se mi podařilo dát gól, to bylo navíc, rozhodl tým," řekl jasně.

Tomáš Holeš
zdroj: ČTK/DPA autor: Robert Michael

Holeš přiznal, že jeho úkoly jsou hlavně vzadu. "Mám hlavně defenzivní úkoly a občas těžím z toho, že jsem vzadu a hráči si mě moc nehlídají. Tady jsem měl taky dost času, tak jsem mohl zamířit," vzpomněl na první gól.

"Bylo to hodně přetažené na zadní tyč. Tomáš Kalas to výborně vrátil a já už měl lehkou práci," dodal střelec prvního gólu.

A jak viděl hrdina utkání průběh duelu? "Začali jsme dobře, byli jsme lepší. Pak ale začali mít převahu na míči Nizozemci. My jsme hodně dýchali, ale týmovým výkonem jsme jim dneska nedali šanci a zvládli jsme to," dodal s úsměvem hned po zápase pro Českou televizi.

Jak vypadá pocit štěstí z nepříliš očekávaného postupu do čtvrtfinále, popsal hned poté. "Je to neskutečný pocit porazit takovýhle tým," řekl a pochválil podporu českých fanoušků. "Fanoušci byli jedním z faktorů, který to rozhodl pro nás. Hnali nás celý zápas," uznal.

A jak dopadne čtvrtfinále v sobotu v Baku s Dánskem? "To zatím neřeším a budeme si užívat tu výhru," ukončil rozhovor.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články