Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Švédové po vzoru Španělů vytvořili kvůli covidu "bublinu" s náhradníky

Švédská fotbalová reprezentace vytvořila po vzoru Španělů rezervní minitým pro případ dalšího šíření nákazy koronavirem ve výběru pro mistrovství Evropy. Do záložní "bubliny" povolal trenér Janne Andersson šestici hráčů, které bude připravovat na případný záskok kouč jednadvacítky Poya Asbaghi.

Isaac Kiese Thelin, Jesper Karlsson, Joakim Nilsson, Jacob Rinne, Mattias Johansson a Niclas Hult budou zatím trénovat striktně odděleně od hlavního týmu na základně v Göteborgu. Podle švédských médií byli trenéři dokonce v kontaktu s hvězdným Zlatanem Ibrahimovicem, ale jeho stav po zranění kolena vylučuje i pozici náhradníka.

Ve švédském kádru měli v úterý pozitivní test na covid-19 Dejan Kulusevski z Juventusu a Mattias Svanberg z Boloni. "Byl to náročný den, ve středu jsme si situaci vyhodnotili a dospěli jsme k závěru vytvořit rezervní bublinu," řekl Andersson.

Oba nakažení hráči budou chybět v pondělním utkání proti Španělsku, jehož finální přípravu také narušily případy nákazy. Po pozitivním testu kapitána Sergia Busquetse a Diega Llorenteho, jehož další analýza ale přinesla negativní výsledek, povolal trenér Luis Enrique do "paralelní bubliny" dokonce 17 hráčů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články