Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Šrámy po Skotech jsou, ale maséři to vyřeší, věří asistent Šilhavého. S Čechy už je Koubek

Přílet, zápas, odlet. Je to fičák, ale i tak vypadá program českých fotbalistů na letošním Euru. Po skvělém vstupu do turnaje, kdy Češi vyzráli na Skoty 2:0, už jsou svěřenci Jaroslava Šilhavého opět v pražské základně na Strahově. Nejbližší cíl? Zápas s Chorvatskem. Na něj už bude jako náhradník připravený i gólman Tomáš Koubek. Utkání vysílá živě v pátek od 18:00 ČT sport a web ctsport.cz.

Někteří hráči utrpěli v zápase drobné šrámy, ale na druhý duel na ME proti Chorvatsku by měli být k dispozici. "Tým je na tom klasicky pozápasově. Máme tam nějaké věci, které řeší naši maséři, fyzioterapeuti a lékaři. Ale všichni kluci jsou v pořádku a předpoklad je, že budou k dispozici," řekl asistent trenéra Jiří Chytrý.

Češi hráli v pondělí v Glasgow od 15:00 a hned po zápase se vrátili domů - do Prahy přiletěli už ve 22:15. Realizační tým mírně pozměnil úterní program a trénink naplánoval na odpoledne.

Je nám líto, video expirovalo.
Chytrý: Utkání s Chorvaty musíme zvládnout komplexně

"Nemáme volnější program, máme klasický pozápasový, ale upravili jsme ho vzhledem k pozdnímu příletu a takovému aktuálnímu stavu. Dohodli jsme se s hráči, že jen přesuneme trénink z dopoledne na odpoledne. Nechali jsme kluky vyspat vzhledem k tomu cestování. I tohle se snažíme zohlednit. V tomhle máme handicap, že se musíme přesouvat k utkáním a po nich," uvedl Chytrý.

Fotbal fokus podcast: Kouzelník Schick, zaseklé Chorvatsko, Eriksen a loučení Limberského

"Jinak je program standardní, žádná úleva. Ti, kteří hráli v utkání více než 60 minut, pracují v regenerační pozápasové skupině s kondičním trenérem, plus tam mají své procedury. Skupina, která hrála méně než 30 minut, bude klasicky dotrénovávat," dodal Chytrý.

V pátek proti Chorvatsku nastoupí reprezentanti rovněž v Glasgow, o čtyři dny později pak uzavřou skupinu v Londýně proti Anglii.

Vaclík: Něco zlepšíme

S mužstvem už je brankář Koubek, který v nominaci ještě před prvním zápasem se Skotskem nahradil zraněného Pavlenku. K týmu se ale připojil až v úterý, v pondělí měl trenér Jaroslav Šilhavý k dispozici pouze gólmanskou jedničku Tomáše Vaclíka a náhradníka Aleše Mandouse. Po Koubkově příjezdu je ve výběru znovu kompletních 26 hráčů.

Reprezentanty čeká analýza utkání se Skotskem a příprava na úřadující vicemistry světa Chorvaty, kteří na úvod skupiny prohráli s Anglií 0:1.

"Něco se zlepšit dá. Ale nemusíme se zlepšit nějak extrémně, myslím, že jsme proti Skotsku odehráli výborné utkání," řekl Vaclík.

Zatímco k duelu se Skotskem odcestoval tým o dva dny dříve, na utkání s Chorvaty odletí až ve čtvrtek den předem. Klasický předzápasový trénink ale mužstvo absolvuje ještě v Praze.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články