Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Ševčík: Spadl mi kámen ze srdce, že gól po mojí chybě neplatil

Petr Ševčík si pořádně oddechl, když po jeho chybě v utkání s Anglií, z níž padl gól do české sítě, rozhodčí odpískal ofsajd. Albion přesto v závěrečném utkání skupiny D mistrovství Evropy uhájil výhru 1:0 a do vyřazovací fáze postoupil z prvního místa, Češi skončili třetí. Osmifinálového soupeře se dozví ve středu. Podle Ševčíka jsou oba možní protivníci stejně těžcí.

Petr Ševčík a Marcus Rashford
zdroj: ČTK/AP/Neil Hall

Čtyři minuty před koncem se Ševčík ve vlastním vápně dostal k odraženému míči a hledal, komu by přihrál, jenže mu ho vypíchl Jude Bellingham. Ten přihrál na zakončujícího Jordana Hendersona, který však stál v ofsajdu.

"Musím říct, že mi spadl kámen ze srdce, protože jsem to zbytečně dlouho držel. Díval jsem se nahoru, komu bych to dal, pak mi to vypíchl, ale naštěstí to byl ofsajd," řekl Ševčík.

Podle něj se vstup do utkání jeho týmu nepovedl. "Nechytili jsme začátek tak, jak jsme chtěli, z čehož pramenil i první gól. Anglie byla první poločas lepší. Do druhé půle jsme vstoupili dobře, protože jsme je víceméně do ničeho nepustili. Bylo to ale zapříčiněné i tím, že Anglie si zápas spíš hlídala," uvedl slávistický záložník, který naskočil do druhého dějství místo Jakuba Jankta.

V závěru utkání viděl na spoluhráčích únavu. "Myslím si, že už v závěru byla na těch, co hrají celé zápasy. Máme dva dny volnější a kluci si budou moct odpočinout," prohlásil sedmadvacetiletý Ševčík.

V osmifinále Češi narazí buď na Nizozemsko, nebo na vítěze skupiny E. "Na soupeře jsme koukali, ale teď v osmifinále budou všechny týmy víceméně stejně těžký. Teď už je to jen o nás. Musíme si pořádně odpočinout dva tři dny, co budou trošku volnější, a zkusíme postoupit dál," konstatoval Ševčík.

Výběr trenéra Jaroslava Šilhavého se bude muset obejít bez vykartovaného obránce Jana Bořila. "Určitě to bude absence, protože už dlouhodobě patří do základu. Jsou tady čerství kluci, takže si myslím, že ho dobře zastoupí," řekl bývalý hráč Olomouce, Opavy a Liberce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články