Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

S Finy jede na Euro i Kamara, ale v základní skupině nastoupit nesmí

Finské fotbalisty čeká na mistrovství Evropy ve skupině Dánsko, Rusko a Belgie. Proti nim nesmí Glen Kamara nastoupit, přesto si udržel místo ve finské nominaci. Záložník Glasgow Rangers nesmí za incident se slávistou Ondřejem Kúdelou nastoupit ve třech zápasech.

Glen Kamara z Rangers (vlevo) a Ondřej Kúdela ze Slavie při výměně názorů
zdroj: REUTERS autor: Andrew Milligan

Kamara dostal od UEFA distanc za to, že po vypjaté osmifinálové odvetě Evropské ligy v Glasgow napadl Kúdelu v útrobách stadionu. Český reprezentant mu v závěru utkání něco pošeptal, podle finského záložníka tmavé pleti šlo o rasistickou urážku. I když Kúdela rasismus popírá, dostal distanc na deset zápasů a přišel o účast na evropském šampionátu.

V týmu nechybí navzdory zdravotním problémům kanonýr Teemu Pukki a kapitán Tim Sparv. U finské premiéry na vrcholném turnaji bude i slovenský rodák brankář Lukas Hradecky.

"Máme v týmu menší zranění a museli jsme s nimi při konečném výběru počítat," řekl agentuře Reuters trenér Markku Kanerva s tím, že šlo o nejtěžší nominaci, jakou kdy v životě udělal.

Kapitán týmu Sparv se po březnovém zranění vrátil do akce až v sobotním přátelském utkání se Švédskem (0:2). Kanerva doufá, že po potížích s kotníkem bude fit také Pukki, jenž nastřílel v kvalifikaci ME deset branek.

Nominace Finska na fotbalové mistrovství Evropy (11. června - 11. července):

Brankáři: Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen/Něm.), Jesse Joronen (Brescia/It.), Anssi Jaakkola (Bristol/Angl.),

obránci: Paulus Arajuuri (Pafos/Kypr), Daniel O’Shaughnessy (HJK Helsinky), Joona Toivio (Häcken/Švéd.), Leo Väisänen (Elfsborg/Švéd.), Pyry Soiri (Esbjerg/Dán.), Sauli Väisänen (Chievo/It.), Nikolai Alho (MTK Budapešť/Maď.), Jere Uronen (Genk/Belg.), Jukka Raitala (Minnesota/MLS), Robert Ivanov (Poznaň/Pol.),

záložníci: Glen Kamara (Glasgow Rangers/Skot.), Robert Taylor (Brann Bergen/Nor.), Robin Lod (Minnesota/MLS), Fredrik Jensen (Augsburg/Něm.), Joni Kauko (Esbjerg/Dán.), Rasmus Schüller (Djurgaarden/Švéd.), Tim Sparv (Larissa/Řec.), Thomas Lam (Zwolle/Niz.), Lassi Lappalainen (Montreal/MLS), Onni Valakari (Pafos/Kypr),

útočníci: Marcus Forss (Brentford/Angl.), Joel Pohjanpalo (Union Berlín/Něm.), Teemu Pukki (Norwich/Angl.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články