Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Ronalda o dres podruhé nepožádal. Chtěl jsem si užít výhru, řekl s úsměvem Gosens

Za nezapomenutelné označil Robin Gosens druhé utkání Německa na mistrovství Evropy proti Portugalsku. Na veledůležitém vítězství 4:2 se totiž podílel gólem a dvěma asistencemi. O dres kapitána soupeře Cristiana Ronalda, který ho v minulosti s podobnou žádostí odmítl, ale tentokrát nepožádal.

Němec Robin Gosens se raduje z gólu v portugalské síti
zdroj: REUTERS

Šestadvacetiletý Gosens v lednu 2019 s Bergamem ve čtvrtfinále Italského poháru zdolal Ronaldův Juventus 3:0. Po závěrečném hvizdu si chtěl splnit sen, a proto hvězdného Portugalce poprosil o dres, ten ho však odmítl.

"Tentokrát jsem ho nepožádal, protože jsem si chtěl užít výhru," vysvětlil Gosens, který byl zvolen nejlepším hráčem zápasu.

V reprezentaci si připsal teprve devátý start. "Nevím, kde začít. Rozhodně jde pro mě o nezapomenutelný večer. Porazili jsme opravdu silný tým a vstřelil jsem první gól na turnaji, k němuž jsem přidal dvě asistence. Jsem šťastný a hrdý," uvedl německý obránce či záložník.

"Die Mannschaft" podlehl v úvodním utkání v Mnichově úřadujícím mistrům světa Francouzům 0:1, v pátek ale na stejném místě další zaváhání nepřipustil a dostal se na druhé místo ve skupině F o bod před Portugalce. Skupinu uzavře ve středu opět v bavorské metropoli proti Maďarům.

"Věděli jsme, že musíme vyhrát. Pokud bychom prohráli, bylo by velmi složité dostat se do osmifinále. V útoku i v obraně jsme do toho dali všechno. Mám velkou radost, že jsme zvítězili," prohlásil Gosens.

Od trenéra Joachima Löwa sklidil chválu. "Hodně jeho přínos oceňujeme, protože je velmi otevřený a komunikativní. Hlavu má jasně nastavenou a je přímočarý. Rychle se v našem týmu prosadil a vybudoval si v něm pozici," konstatoval Löw, který po 15 letech v roli hlavního kouče Němců po turnaji skončí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články