Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Počasí měnilo plány fotbalové reprezentace, do Budapešti letí v sobotu

S myšlenkami na osmifinále Eura s Nizozemskem se připravují v Praze na Strahově fotbaloví reprezentanti. Kvůli stavu trávníku na strahovském stadionu se ale musel páteční trénink posunout z dopoledne na odpoledne. Trenér Jaroslav Šilhavý se chce zaměřit na zlepšení ofenzivní části hry. Nedělní zápas Česko – Nizozemsko můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Národní tým, který má během Eura základnu v Praze, měl původně trénovat od 11:00, ale nakonec kvůli stavu trávníku po dešti přípravu přesunul na 16:30.

"Komplikace to není, jen jsme přesunuli trénink z dopoledne na odpoledne. To je v pohodě. Nálada v týmu je dobrá i přes poslední prohru s Anglií. Už se soustředíme na nedělní zápas," řekl v on-line rozhovoru s novináři záložník Tomáš Holeš.

Ve čtvrtek měl tým volnější den bez tréninku. Většina mužstva v rámci teambuildingu vyrazila na venkovní střelnici, Holeš jako jeden z mála zůstal v hotelu.

"S pár ostatními hráči jsme se rozhodli, že nebudeme střílet, ale užijeme si volné odpoledne tady. Byli jsme si zakopat, zahrát nějakou techničku. Střílet jsem nebyl, ale věřím, že se ostatní kluci rozstříleli a bude to vidět v nedělním zápase," uvedl Holeš s úsměvem.

Český tým se do utkání s Nizozemskem ještě pokusí vylepšit ofenzivu. Reprezentanti ve skupině porazili Skotsko 2:0, remizovali s Chorvatskem 1:1 a prohráli s Anglií 0:1. Všechny tři české góly dal útočník Patrik Schick.

"S hrou dopředu jsme nebyli tolik spokojeni, zvlášť proti Anglii, proti které jsme si vytvořili minimum šancí. Už jsme si to rozebrali na videu, včera jsme o tom debatovali, co by mohlo pomoci. Dnes na tréninku budeme něco nacvičovat," uvedl Holeš.

Postiženým obcím pomůže reprezentace i FAČR

Na odstraňování škod v obcích zasažených na jihu Moravy tornádem přispěje z iniciativy zlínského rodáka Ondřeje Čelůstky i fotbalová reprezentace. "Chceme podpořit všechny, kteří nyní musí v této oblasti čelit překážkám, které do této doby nepoznali. Mají náš obdiv a plnou podporu," uvedl v tiskové zprávě trenér Jaroslav Šilhavý. Čelůstka k tomu dodal: "Sportovec má být vzorem. Ani na chvíli jsme s klukama neváhali a rozhodli se pomoci i finančně." Pomoc přislíbila také Fotbalová asociace ČR (FAČR). "Jsme připraveni postiženým klubům nabídnout pomocnou ruku tam, kde bude nejvíce potřeba," uvedl předseda FAČR Petr Fousek.

Reprezentanti původně měli mít během Eura základnu v Edinburghu, ale kvůli hrozbě karantény pro celé mužstvo i v případě pouze jednoho pozitivního testu na koronavirus kemp ve Skotsku zrušili a k zápasům létají.

K osmifinále do Budapešti odcestují v sobotu v 10:30, v Puskás aréně je odpoledne čeká tradiční trénink před utkáním. Zápas má výkop v neděli v 18:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články