Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nominace je nejlepší dárek, přiznal Sadílek a odsunul maturitu na podzim

Jeden změnil termín svatby, druhý přesunul maturitu. Příjemné komplikace způsobila dvěma libereckým fotbalistům nominace na Euro. Jakub Pešek se ožení později a dodatečně povolaný Michal Sadílek uzavře studium na podzim. Defenzivní univerzál bere místo ve výběru trenéra Jaroslava Šilhavého jako nejkrásnější dárek k pondělním narozeninám, v pořadí už dvaadvacátým.

"Dnes už jsem dostal dárek od přítelkyně, která mě překvapila. Ale ta reprezentace a Euro je prostě úplně to nejvíc. Takže krásný a asi nejlepší dárek," řekl v nahrávce pro média Sadílek.

Univerzální fotbalista ve čtvrtek dostal místo, které kouč držel pro stopera Ondřeje Kúdelu, který neuspěl s odvoláním proti desetizápasovému trestu od UEFA za údajnou rasistickou urážku protihráče v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow.

Sadílek musel stejně jako spoluhráč Pešek kvůli Euru pozměnit plány. Maturitu v původním termínu nestihne. "Dnes jsem volal řediteli. Říkal mi, že se nedá nic dělat, budu si to muset odložit na podzim. Snad to pak úspěšně zvládnu," uvedl Sadílek, který v končící sezoně od října hostoval v Liberci z PSV Eindhoven.

Je nám líto, video expirovalo.
Kúdela chce očisti své jméno, reprezentace vyšla na Sadílka

V nominaci reprezentačního A-týmu už byl, ale ještě se v zápase na trávníku neobjevil. "Nesmírně si té šance vážím a budu se snažit, abych týmu pomohl. Z jaké role, to nevím a je mi to teď úplně jedno. Musím poděkovat trenéru Hoftychovi a celému Slovanu Liberec, že jsem dostal šanci. Bez Slovanu by nebylo možné se na Euro podívat. Hlavně doufám, že se nám tam podaří nějaký úspěch," řekl Sadílek.

V březnu se zúčastnil evropského šampionátu jednadvacítek, takže jako jediný český hráč letos zažije oba turnaje. "Je to hezké. Sezona byla náročná, hlavně přesun z PSV do Slovanu byl takový hektický. Že si teď sezonu prodloužím, to mi vůbec nedělá problém," uvedl Sadílek s úsměvem.

Nepočítá s tím, že by se hostování v Liberci prodloužilo. "Teď upírám zrak jen na sobotní poslední zápas ligové sezony tady v Liberci a následné Euro. Sám ještě nevím, kam půjdu a kde budu začínat přípravu. Doufám, že zvolím jen to dobré. Na Liberec budu vzpomínat jen dobře a už teď je mi smutno," dodal Sadílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články