Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Martínez zůstává i po nezdaru Belgie na Euru dál u reprezentace

Trenér Roberto Martínez zůstává i přes vyřazení ve čtvrtfinále mistrovství Evropy nadále koučem belgické reprezentace. Sedmačtyřicetiletý Španěl by měl dodržet smlouvu, která mu končí příští rok, a rád by s Rudými ďábly zaútočil na úspěch na mistrovství světa 2022. "Jako trenér zůstávám dál," prohlásil. Zpravodajství z ME ve fotbale sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

zdroj: Reuters autor: STUART FRANKLIN

"Odcházím, jen když mám pocit, že už nemám týmu co dát, ale v tomto případě to tak není. Bylo to sice hořké zklamání, že jsme vypadli, ale už se dívám směrem k mistrovství světa v Kataru a také k Národní lize," uvedl Martínez.

Belgičané, kterým před turnajem patřilo prvním místo v žebříčku FIFA, vstupovali do šampionátu z pozice jednoho z hlavních favoritů. Po úspěšném vystoupení v základní skupině a v osmifinále s Portugalskem (1:0) vyhráli poprvé v historii na ME čtyři zápasy. Jenže v následujícím čtvrtfinále nestačili na Itálii, s níž prohráli 1:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Belgie – Itálie

Martínez, který se musel vypořádat se zraněním Edena Hazarda a ne úplně zdravotně stoprocentním Kevinem de Bruynem, byl po šampionátu kritizován za některá střídání v zápase s Itálií.

"Samozřejmě si vždy myslíte, že jste mohl něco udělat lépe. V daný moment jsme však dělali rozhodnutí, která jsme dlouho a pečlivě zvažovali," uvedl Martínez.

"Nebyli jsme pořád v našem nejlepším složení a je před námi výzva posunout se na další úroveň. Kdybychom vyhráli mistrovství Evropy, bylo by to jiné, protože bychom splnili náš cíl. Nicméně nyní před námi leží nová výzva, v níž budeme chtít uspět," dodal Martínez, jenž bude za rok s Belgií obhajovat na MS třetí místo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články