Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Lístky na Česko – Dánsko budou od úterka ke koupi na portálu UEFA

Fanoušci, kteří budou mít zájem podpořit svými hlasivkami české fotbalisty ve čtvrtfinále evropského šampionátu v Baku, mají od zítřka šanci. Prodej vstupenek na zápas Česko – Dánsko bude zahájen na portálu UEFA v úterý odpoledne. Vedení reprezentace vzhledem ke koronavirovým omezením v Ázerbájdžánu i složitému cestování do dějiště utkání neočekává takový zájem jako o nedělní osmifinále v Budapešti proti Nizozemsku a věří, že se dostane na všechny, kteří budou chtít na zápas vyrazit.

Čeští fotbalisté se radují s fanoušky z výhry
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

"Prodej na čtvrtfinálový zápas bude znovu probíhat přes kódy od fanklubu. Na ticketingovém portálu UEFA by se měl prodej spustit zítra odpoledne," řekl při on-line tiskové konferenci mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Stejně jako na předchozí zápasy šampionátu budou mít přednostní právo členové reprezentačního fanklubu, kteří si na jeho webových stránkách budou moci zažádat o speciální přístupový kód. Ten poté budou muset vyplnit při nákupu na portálu UEFA.

Přesný počet lístků pro české fanoušky zatím národní tým neví, neboť prodej řídí UEFA coby organizátor šampionátu. Podle protokolu musí každý z táborů dostat minimálně pět procent kapacity stadionu. Na Olympijský stadion v Baku může při Euru 31 tisíc diváků, což je zhruba 50 procent kapacity. Na dosavadní tři zápasy ve skupině ale ani jednou nebylo v hledišti přes 20 tisíc lidí.

Je nám líto, video expirovalo.
Fanoušci slavili v Budapešti, reprezentace už znovu trénovala

"Minimálně těch pět procent bude platit. Každopádně předpokládáme, že zájem nebude tak vysoký jako do Budapešti. Z toho důvodu věříme, že se dostane opravdu na všechny, kteří budou vstupenky na čtvrtfinále chtít," uvedl Šedivý.

V Budapešti sledovalo výhru 2:0 nad Nizozemskem a nečekaný postup zhruba sedm tisíc českých fanoušků. Puskás aréna vzhledem k mírnějším opatřením proti koronaviru v Maďarsku mohla být jako jediná z 11 hostitelských stadionů zcela zaplněna, na zápas dorazilo bezmála 53 tisíc diváků.

V Baku jsou přísnější opatření. Podle informací z webu ministerstva zdravotnictví musejí mít fanoušci nejen negativní PCR test na koronavirus, který nebude starší 72 hodin, ale také dokončené očkování či doklad o prodělání nemoci. Zároveň tamní úřady na základě vstupenky vydávají speciální víza. V Budapešti stačil pouze negativní PCR test.

Každý fanoušek si může na čtvrtfinále, stejně jako na osmifinále, pořídit maximálně čtyři vstupenky. Lístky se dají nakupovat ve třech cenových kategoriích od 75 eur (1913 korun) do 225 eur (5738 korun).

Baku je pro fanoušky mnohem hůře dostupné i z hlediska cestování, z Prahy totiž do ázerbájdžánské metropole, vzdálené zhruba tři tisíce kilometrů, nelétá přímý spoj. S komplikacemi se budou muset vyrovnávat i reprezentanti, v Baku je čeká dvouhodinový časový posun.

"Mrzí nás to strašně moc, že je čtvrtfinále v Baku. Včera jsme poprvé na turnaji my všichni a hlavně hráči zažili atmosféru hodnou Eura. A to nemluvím o tom, že fanoušci konečně zažili Euro. Myslíme si, že si zaslouží nejen tuhle jednu příležitost," řekl asistent českého trenéra Jiří Chytrý.

"Komplikací spojených s tím, že se hraje v Baku, je mnohem víc. I ten program, který na to navazuje. Letíme takovou vzdálenost s tím, že potom jsou tam v návaznosti jen tři dny do zápasového dne, ať už do semifinále postoupíme my, nebo Dánsko. To je trochu nešťastné rozhodnutí, ale musíme se s tím vypořádat. Umím si ale představit mnohem vhodnější místo konání zápasu," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články