Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Koronavirus ve švédské reprezentaci. V týmu jsou hned dva nakažení hráči

Koronavirus dělá problémy před startem mistrovství Evropy dalšímu celku. Švédové Dejan Kulusevski a Mattias Svanberg měli pozitivní výsledek testu a oba budou Seveřanům chybět za necelý týden v úvodním utkání proti Španělsku, v jehož kádru se už o víkendu také objevil nakažený hráč, kapitán Sergio Busquets.

Dejan Kulusevski
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Jesper Zerman

Kulusevski si podle švédského svazu ráno stěžoval na příznaky nachlazení, následný test odhalil covid-19. Jednadvacetiletý záložník Juventusu a třináctinásobný reprezentant proto neodcestoval s týmem k závěrečné přípravě v Göteborgu a zůstal v izolaci ve Stockholmu. Jen o několik hodin později se k němu přidal o rok starší středopolař Boloni Svanberg. Výsledek jeho testu podle reprezentačního lékaře Anderse Valentina ještě prověří kontrolní analýza.

Velké preview ME se řešilo v novém Fotbal fokus podcastu, který najdete i na podcastových aplikacích jako Spotify a další:

"Je to smutné pro tým, ale hlavně pro Dejana samotného," konstatoval trenér Janne Andersson po zveřejnění prvního případu. Ještě před oznámením o nákaze Svanberga kouč nepočítal s tím, že by povolával náhradníka, protože věří, že Kulusevski se bude moci připojit k týmu po pondělním utkání (14. června) se Španěly v Seville. V dalších zápasech v základní skupině E čekají Seveřany 18. června Slováci a 23. června Poláci.

Kapitán Španělů a barcelonský záložník Busquets byl pozitivně testován v neděli. Kouč "la roja" Luis Enrique poté povolal do zálohy šest hráčů. Před duelem se Švédskem všichni členové národního týmu dostanou vakcínu proti covidu-19.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články