Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Když na mě trenér ukáže, jsem připravený, říká Kadeřábek

Patří k pěti pamětníkům posledního zápasu s Nizozemci. Obránce Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu v říjnu 2015 jednou brankou přispěl k vítězství 3:2 v Amsterodamu v závěru úspěšné evropské kvalifikace. Zatím na současném Euru neodehrál ani minutu, v neděli by ale mohl na levém kraji obrany nahradit potrestaného Jana Bořila. Zápas Česko – Nizozemsko můžete sledovat v neděli od 17:30 na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Pavel Kadeřábek
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Dal jsem za národní tým tři branky a jednu z nich v tomhle zápase. Každý hráč si pamatuje všechny své reprezentační góly, takže ten zápas mám stále v živé paměti," řekl webu uefa.com Kadeřábek, který tehdy v Amsterodamu otevřel skóre.

Vedle něj ze současného českého výběru nastoupili také kapitán Vladimír Darida a jako střídající obránce Tomáš Kalas, na lavičce pak byli coby náhradníci brankáři Tomášové Vaclík a Koubek. Mužstvo vedl trenér Pavel Vrba. Reprezentanti zvítězili 3:2 přesto, že od 43. minuty hráli bez vyloučeného stopera Marka Suchého.

"Byl to celkem bláznivý zápas. Holanďani hráli o všechno, naopak my už jsme nebyli pod žádným tlakem, nám de facto už o nic nešlo. Skončilo to 3:2, takže mám na ten zápas jen nejlepší vzpomínky," uvedl Kadeřábek.

"Pokud mi lidé řeknou, abych si vybral jeden zápas proti Nizozemsku, tak neřeknu ten na Euru 2004 (kde český tým zvítězil 3:2 po obratu z 0:2), ale právě ten v roce 2015," dodal devětadvacetiletý pravý obránce.

V neděli by mohl na levém kraji obrany nahradit vykartovaného Bořila. "V Hoffenheimu už jsem na levé straně párkrát hrál. Člověk to má přes nohu. Na pravé straně se cítím líp, ale myslím, že jsem to zvládnul. Takže když na mě trenér ukáže, jsem připravený," řekl České televizi Kadeřábek.

Nizozemsko je před utkáním favoritem. Na šampionátu dosud neztratilo ani bod a dalo nejvíc gólů. Jednou z hlavních hvězd je útočník Memphis Depay.

"Teď to potvrdil přestupem do Barcelony. Já jsem se s ním potkal několikrát, už od jednadvacítky," vzpomněl Kadeřábek. "Bude to náročné. V Budapešti, pravděpodobně před plným stadionem. Holanďani mají obrovskou kvalitu, zejména dopředu. Jsou opravdu skvělí, takže si musíme dát pozor," dodal bývalý hráč Sparty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy