Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Italům stačí bod k prvnímu místu, Velšanům k postupu. Švýcaři a Turci si zahrají o naději

Na evropském šampionátu se dnes dohraje skupina A. Už jistě postupující Itálie přivítá po dvou vítězstvích 3:0 v Římě nevyzpytatelný Wales, kterému stačí k definitivní účasti v play-off bod. V souběžně hraném duelu v Baku potřebují Švýcarsko i Turecko k oživení nadějí zvítězit. Přímý přenos utkání Itálie – Wales sledujte od 17:30 na ČT sport a webu ctsport.cz, zápas Švýcarsko – Turecko od 17:55 exkluzivně na webu.

Manuel Locatelli slaví svůj gól s Lorenzem Insignem
zdroj: Reuters autor: RICCARDO ANTIMIANI

Itálie si zajistila postup už ve středu po hladké výhře 3:0 nad Švýcarskem. Předtím stejným výsledkem zdolala i Turecko a už 29 zápasů nenašla přemožitele. V posledních deseti střetnutích navíc svěřenci trenéra Roberta Manciniho zvítězili při celkovém skóre 31:0.

K postupu z prvního místa ve skupině jim stačí i remíza. "Pokaždé hrajeme na výhru. Nejinak tomu bude i proti Walesu," konstatoval Mancini, jehož tým v generálce na šampionát rozdrtil Česko 4:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Itálie – Švýcarsko

Nerozhodný výsledek by byl výhodný i pro Velšany. Nečekaní semifinalisté minulého Eura dosud na turnaji remizovali se Švýcarskem 1:1 a porazili Turecko 2:0, takže mají tříbodový náskok na třetí příčku.

Ostrované by udrželi druhé místo také, pokud by Švýcarsko nezdolalo Turecko nebo v případě vítězství nezlepšilo současné horší skóre. K postupu by Walesu mohly stačit i stávající čtyři body, protože vedle prvních dvou celků z každé skupiny projde do osmifinále i nejlepší kvarteto z třetích míst.

"Itálie má skvělý tým. Drží úžasnou sérii, od posledních šampionátů výrazně obměnila mužstvo, má řadu nových hráčů. My budeme outsidery, nebudeme mít co ztratit. Půjdeme do zápasu s hlavami nahoře a pokusíme se překvapit," řekl velšský křídelník Daniel James.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Turecko – Wales

Švýcarsko a Turecko potřebují k oživení nadějí na postup bezpodmínečně zvítězit. Lepší pozici má výběr helvétského kříže, který už získal bod za remízu s Walesem a čtyři body by mu mohly stačit k postupu. Naopak Turci jsou se skóre 0:5 po dvou duelech na pokraji vyřazení a ani případné vítězství by jim už nemuselo být nic platné.

"Je jasné, že musíme Turky porazit. Všechno je stále otevřené, máme šanci a to je pozitivní," uvedl švýcarský záložník Ruben Vargas.

Svěřenci trenéra Senola Günese potřebují zlepšit ofenzivu, ve třech z posledních čtyř utkání neskórovali. "Nepamatuji si, že bychom někdy dělali tolik chyb při jednoduchých přihrávkách. Zdálo se, že na hráče zatím až moc doléhá tlak. Teď už nemáme co ztratit a to by mohla být naše výhoda," uvedl Günes.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články