Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Italská mašina jede, ale Mancini je opatrný: Máme prostor pro zlepšení

Itálie sice na Euru porazila po slabém Turecku výsledkem 3:0 také Švýcarsko a jako první si zajistila postup ze skupiny, podle jejího trenéra Roberta Manciniho ale stále má prostor pro zlepšení. Za favority šampionátu by měly být považovány týmy Francie, Portugalska a Belgie, které jsou dál než "azzurri", myslí si Mancini. Přímé přenosy z ME sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Roberto Mancini
zdroj: ČTK/AP

Rozjetí Italové protáhli vítěznou sérii na 10 zápasů, během kterých nastříleli 31 gólů a žádný neinkasovali. Neprohráli už 29 utkání po sobě od září 2018. Mancini však vidí největší adepty na zlato jinde.

"Na Euru jsou Francie, Portugalsko a Belgie. První je světový šampion, druhý mistr Evropy a třetí lídr žebříčku FIFA. Tyto týmy byly stavěny léta a jsou ve vývoji dál než my. Ale ve fotbale se může stát cokoliv a nic není samozřejmé," řekl Mancini na tiskové konferenci.

"Je tady prostor na zlepšení. Máme některé mladé hráče, kteří nikdy nehráli evropské poháry, čili tihle kluci mají obrovský prostor pro zlepšení," doplnil šestapadesátiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Itálie – Švýcarsko

Ve středu se proti Švýcarsku v Římě blýskl dvěma góly záložník Manuel Locatelli, třetí branku favorita přidal útočník Ciro Immobile.

"Věděli jsme, že to bude těžký zápas, což se také potvrdilo. Vytvořili jsme si několik šancí a zaslouženě vyhráli. V úvodních minutách jsme se trápili, ale pak jsme soupeře zatlačili a donutili ho k chybám. Kluci si vedli opravdu dobře. Nebylo snadné odehrát druhý zápas v pěti dnech, navíc bylo velké horko," uvedl Mancini.

Mancini: Hráči si zaslouží kredit

Svůj tým, který vede od května 2018, zahrnul chválou. "Každé utkání je těžké a musíte ho zvládnout. Mám štěstí na výborné fotbalisty, kteří si na hřišti užívají a rádi riskují. Hráči si zaslouží kredit. Já se jim snažím vysvětlit své myšlenkové pochody. Je před námi stále dlouhá cesta," konstatoval bývalý trenér Lazia Řím, Interu Milán nebo Manchesteru City.

Jeho svěřenci uzavřou skupinu A v neděli proti Walesu, kterému stačí bod k jistotě osmifinále. Italům i remíza zaručí postup z prvního místa. "Každý zápas hrajeme na vítězství a pak uvidíme, co se stane," prohlásil Mancini.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články