Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hrát v takovém horku je náročné. Remíza je odrazovým můstkem, řekl Bale

Jako kapitán a hlavní hvězda týmu vedl Wales do úvodního zápasu mistrovství Evropy. V duelu se Švýcarskem sice Gareth Bale gól nedal, ale jinak byl po remíze 1:1 spokojený. Zisk bodu bere jako odrazový můstek do dalšího průběhu šampionátu.

Gareth Bale
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Marcio Machado

Ačkoliv obhájci semifinálové účasti z Walesu prohrávali po brance Breela Embola, dokázali 16 minut před koncem srovnat zásluhou hlavičkujícího Kieffera Moorea. V zápase proti aktivnějšímu soupeři získali cenný bod v boji o postup.

"Není to špatný výsledek a bereme si z něj pozitiva. Chtěli jsme sice vyhrát a měli jsme nějaké šance, to ale oni také. Když navíc prohráváte 0:1, může vás to složit. My jsme ale ukázali jako vždy charakter a zvládli vyrovnat," uvedl Bale. "Hrát v tomhle horku nebylo snadné, ale jsem na kluky hrdý. Po zápase jsme si řekli, že můžeme tuhle remízu brát jako odrazový můstek dál," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Wales – Švýcarsko

Wales remizoval ve druhém zápase po sobě a se Švýcarskem si rozdělil body poprvé v osmém vzájemném duelu. Do této doby s ním měl bilanci dvou výher a pěti porážek. "Prohrávat proti nim, byť jen o jeden gól, není lehké a musím hráče pochválit, jak na nepříznivý stav zareagovali. Je to pro nás pozitivní vstup do šampionátu a i výkon nebyl z naší strany špatný," řekl trenér Rob Page.

Vedle Moorea, který vstřelil v 18. reprezentačním startu šestý gól (z toho čtvrtý hlavou), pochválil i brankáře Dannyho Warda. Gólman Leicesteru, který ale chytá ve svém klubu jen nárazově v pohárech a v ligovém utkání nenastoupil od roku 2018, předvedl řadu důležitých zákroků. Jedním z nich byl i ten v 90. minutě, kdy vytáhl další pokus Embola.

"Jsem rád, že jsme si z tohoto zápasu něco odnesli. Čeká nás ještě dost těžkých duelů, ale nikdy nechcete začít turnaj porážkou. Před pěti lety jsme vstoupili do mistrovství výhrou (2:1 proti Slovensku) a teď je důležité, že jsme na úvod neprohráli," uvedl Ward.

Wales v posledních 20 duelech prohrál jen ve třech případech a patří mu spolu s dnešním soupeřem v tabulce skupiny A druhé místo. V příštím duelu vyzve v Baku Turecko, které na úvod prohrálo 0:3 s Itálií. "Turci budou úplně jiný soupeř. Budeme však pokračovat v naší tvrdé a organizované hře. Itálie má obrovskou kvalitu, ale respektujeme i Turecko. Je potřeba se na tento zápas plně koncentrovat," dodal Page.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články