Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fotbalové Euro jen v jedné zemi? Je to ve hře, připustil Rummenigge

Fotbalové mistrovství Evropy, které bylo loni o rok odloženo, by se místo původních 12 zemí mohlo letos kvůli koronaviru uskutečnit jen v jednom státě. Podle výkonného ředitele Bayernu Mnichov Karla-Heinze Rummeniggeho o tom uvažuje předseda UEFA Aleksander Čeferin.

Euro se mělo loni konat od 12. června do 12. července a poprvé v historii ho mělo hostit 12 zemí. Po vypuknutí pandemie však bylo odloženo. Začít by mělo 11. června a hostit by ho měly Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Kodaň, Mnichov, Řím, Petrohrad, Bukurešť, Budapešť, Baku a Londýn.

Podle Rummeniggeho však UEFA zvažuje kvůli koronavirové situaci v Evropě další změny v podobě turnaje, kde se představí i česká reprezentace.

"Nesmíme zapomenout, že nápad na dvanáct hostitelských zemí se zrodil v době, kdy tady nebyl koronavirus," řekl funkcionář Bayernu listu Münchner Merkur.

"Ale vím, že předseda UEFA Aleksander Čeferin, který je velmi opatrný, co se koronaviru týče, uvažuje o tom, jestli by s ohledem na okolnosti nebylo lepší uspořádat turnaj jen v jedné zemi. Samozřejmě se všemi nutnými hygienickými opatřeními," prohlásil Rummenigge.

Česká reprezentace stále počítá s původní variantou s 12 městy. "Například basecamp, ve kterém během mistrovství budeme bydlet a chystat se na zápasy, v našich plánech zůstal v Edinburghu. V tuto chvíli už řešíme detaily spojené s koronavirovými opatřeními a další body. Pokud by UEFA formát turnaje jakkoliv změnila, zareagovali bychom na to, ale nyní přípravy neměníme," uvedl národní tým.

UEFA by měla o osudu šampionátu jednat v březnu.

Podle Čeferinova prohlášení z minulého týdne bude rozhodující, jak v jednotlivých hostitelských zemích bude postupovat očkování.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články