Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Dúbravka s Kuckou potvrdili trend. Padlo nejvíc "vlastňáků" v historii, nedaří se ani exekutorům penalt

Na jedné straně rekordní počet vlastních branek, na straně druhé zase historický zápis ve výčtu neproměněných penalt. I takové je letošní koronavirem poznamenané Euro. Posledními nešťastníky byli slovenský brankář Martin Dúbravka se spoluhráčem Jurajem Kuckou a španělský útočník Álvaro Morata.

Slovenský brankář Martin Dúbravka při nešťastném zákroku v zápase proti Španělsku
zdroj: Reuters autor: Marcelo del Pozo

Poslední hrací den základních skupin fotbalového Eura stvrdil smutný trend letošního šampionátu. A vše dokonale vystihl zápas mezi Slovenskem a Španělskem.

Zvláštní večer v Seville odstartoval nejprve Morata. Kanonýr "La Roji" selhal z pokutového kopu už ve 12. minutě, když nechal vyniknout Dúbravku ve slovenské bráně. Morata, který v exekuci nahradil spoluhráče Gerarda Morena, jenž v utkání proti Polsku nastřelil z penalty jen tyč, rozšířil počet zahozených "desítek" na číslo šest.

Podívejte se na přehled zahozených penalt na Euru 2020:

A to ještě zbývá odehrát poslední dva zápasy skupiny F a před námi je navíc celé play-off. Dosavadní "rekord", který se vytvořil na posledním Euru v roce 2016 se čtyřmi neproměněnými penaltami, je tak dávno překonán.

Neobvyklý šampionát s deseti hostitelskými státy nabízí i nevídaný počet vlastních gólů. Zatímco dosavadní rekordní zápis činil pouhé tři vlastňáky za celý turnaj (ve Francii 2016), letos padlo už osm gólů do vlastní sítě.

Podívejte se na přehled vlastních gólů na Euru 2020:

V zápase mezi Portugalskem a Německem stihli Jihoevropané hned dva, Slováci je pak napodobili právě v nešťastném utkání proti Španělsku.

Nejdřív předvedl nevídaný kiks brankář Dúbravka ve 30. minutě zápasu. Za ostrého slunce nedokázal vyboxovat míč odražený od břevna po střele Pabla Sarabii a padající "list" si plácl do vlastní brány. Rázem byla chycená penalta zapomenuta.

V závěru utkání pak na Dúbravku nechtěně navázal Kucka. Slovenský záložník si srazil míč po hlavičce španělského obránce Paua Torrese a uzavřel skóre na hrozivých 0:5.

Zdroj
ČT sport, Wikipedia, besoccer.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články