Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dostane se překvapený Ševčík do základu i proti Dánsku? Byl bych za to rád, přiznává

Bylo to pro něj velké překvapení. Petr Ševčík připustil, že nečekal, že ve vítězném osmifinále Eura proti Nizozemsku poprvé na turnaji naskočí do základní sestavy. Ale stalo se. Na poměrně nezvyklém postu na levé straně zálohy podal sedmadvacetiletý hráč Slavie dobrý výkon a nastoupit by mohl i ve čtvrtfinále proti Dánsku. Je ale zklamaný z toho, že se utkání bude hrát až v dalekém Baku. Zápas odvysílá živě ČT sport a web ctsport.cz v sobotu od 18:00.

Petr Ševčík
zdroj: ČTK

"Byl jsem určitě trochu překvapený, že jsem nastoupil v základu. Ale když jsem zjistil, že budu hrát, hrozně jsem se na to těšil," řekl Ševčík.

Při nedělní výhře 2:0 nad Nizozemskem odehrál 85 minut. "Obrovsky jsem si to užil. Byla skvělá atmosféra, to, myslím, viděli všichni, jak lidi u televize, tak my přímo v Budapešti. Konečně to připomínalo pravé Euro," uvedl Ševčík.

Fotbal fokus podcast: Holeš na hrad, taktický mág Šilhavý a dánská výzva (k poslechu i na Spotify):

Na levém křídle v základní sestavě překvapivě nahradil Jakuba Jankta. Obvykle Ševčík hraje spíše středního záložníka, případně napravo.

"To levé křídlo mi úplně nevadí. Mám s tím zkušenosti ze Slavie, párkrát mě tam trenér (Slavie) Trpišovský postavil. Většinou nemám úplně úkoly klasického křídla, spíš se zatahovat i do středu, abych pomáhal střeďákům. Myslím, že to v tom zápase taky pomohlo. Jeli jsme úplně na krev, nechtěli jsme Holanďany do ničeho pustit a myslím, že se nám to povedlo," poznamenal Ševčík.

Nechtěl spekulovat nad tím, jaké má šance nastoupit v základní sestavě i proti Dánům. "Samozřejmě, že budu rád, když budu hrát. Ale je to spíš otázka na trenéra," konstatoval Ševčík.

Vzhledem ke komplikované cestě do Baku se čeští fanoušci na čtvrtfinále nedostanou zdaleka v takovém počtu jako v Budapešti.

"Myslím si, že je to takové nešťastné. Letět takovou dálku do Baku a pak tam hrát před prázdným stadionem, když jsme teď zažili takovou atmosféru v Budapešti... Všichni jsme z toho takoví smutní. Ale letos to prostě takhle je, tak se nedá nic dělat," uvedl Ševčík.

Dánové v osmifinále rozdrtili Wales 4:0. "Nastoupí proti sobě dva podobné týmy s poměrně stejným stylem hry. Myslím, že ze začátku to bude takové hodně opatrné. V téhle fázi už nikdo nechce udělat zásadní chybu. Doufám, že postoupíme my," řekl Ševčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články