Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Do sestavy Boloně a na Euro jako levý bek? Této pozici se nebráním, ale mám rezervy, ví Krejčí

Poslední sezony v kariéře jsou pro něj ve znamení boje o místo v sestavě, v klubu i reprezentaci. Ladislav Krejčí sice začal ročník v Boloni slibně, jenže zranění ho na dlouho vyřadilo ze hry. Nyní se pokusí prokousat do základní jedenáctky celku italské Serie A. Díky své univerzálnosti má levonohý fotbalista šanci i na nominaci na Euro v příštím roce.

V úvodním duelu po restartu Serie A zůstal pouze na lavičce, z níž sledoval prohru 0:2 s Juventusem a na hřiště se nepodíval ani jako střídající hráč.

Půst od posledního soutěžního zápasu v listopadu tak stále trvá. "Máme ještě několik zápasů, věřím, že ještě do nějakého naskočím a budu týmu nápomocný," hlásil Krejčí v pořadu ČT sport "Na Euro s..."

První sezonu 2016/2017 po příchodu do Boloni odehrál kompletní, potom přišly roky spíš jako na houpačce. "Na rovinu, když jsem viděl svůj první rok v Itálii, očekával jsem od toho víc. Ale bohužel druhá sezona se nepodařila, nehrál jsem. Teď jsem začal sezonu myslím dobře, odehrál jsem všechna utkání, bohužel přišlo zranění. To k fotbalu patří," pokrčil rameny sedmadvacetiletý hráč, který na podzim jednou skóroval.

Ve Spartě ho fanoušci vnímali vždy jako ofenzivního krajního záložníka, po přesunu do Itálie rozšířil své zaměření i o další pozici. "Už když jsem hrál křídlo, tak mně Tomáš Ujfaluši říkal, že bych výborný levý bek. Nechtěl jsem o tom moc slyšet, ale v Boloni nastupuju pravidelně na levém obránci a musím říct, že je to hodně ofenzivní obránce," řekl. 

Je nám líto, video expirovalo.
Na EURO s Ladislavem Krejčím

Na novou roli si nestěžuje. "Trenér mi dává hodně ofenzivních úkolů a máme hru trochu jinak postavenou, než když hrají kluci, kteří jsou na tom defenzivně mnohem líp. Nebráním se tomu, ale asi nikdy nebudu typický levý bek, který by betonoval svou stranu. Vidíte krásně hřiště před sebou, můžete nabíhat a dávat centry. Co se týká defenzivní práce, vím, že v ní mám rezervy, na kterých se samozřejmě dá pracovat," sdělil Krejčí.

Díky jeho variabilitě se může podívat na mistrovství Evropy, které se kvůli pandemii koronaviru odložilo na příští rok. "Je výhoda, že můžu hrát teď tu celou levou stranu. Třeba si trenér řekne, že když mě vezme, může se mnou počítat na víc postů," přemítal Krejčí.

Dosud však zastával v reprezentaci pozici střídajícího hráče. "Spíš jsem byl divák, snažil se dát klukům podporu z lavičky a být připravený, kdyby mě trenér potřeboval. Každý musí přijmout určitou roli, kterou v tom kvalifikačním cyklu má. Neměl jsem s tím žádný problém. Pro mě je něco jiného, když člověk nehraje v klubu a když nehraje za reprezentaci. Byl jsem vůbec rád, že jsem dostával nominace," hodnotil realisticky sparťanský odchovanec.

K trefě do sítě Angličanů Brabce namotivoval

Úlohu podpory z lavičky sehrál i největším utkání kvalifikace proti Anglii. Ke skórování vyburcoval kamaráda Jakuba Brabce. "Před tím zápasem jsem nějak věděl, že dá Brába gól. Už když jsme byli malí, věděl jsem, že se mu líbil anglický fotbal a chtěl by si někdy v Premier League zahrát. Tušil jsem, že jeho motivace možná bude ještě o kousíček výš než u ostatních," popsal Krejčí.

"Před zápasem jsem viděl, jak je připravený a soustředěný. A říkal jsem: Dneska dáš gól, cítím to. Jsem rád, že mu to tam padlo a bylo super, že pak běžel za mnou," pousmál se dlouholetý parťák nynějšího obránce Plzně.

Anglie v základní skupině na evropském šampionátu? Pro Brabce tedy další velká motivace. "Řeknu vám před zápasem, kdybych se tedy na Euro dostal, jak Brába vypadá a dám vám vědět," zasmál se Krejčí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články