Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

De Boer: Když předvedeme maximum, můžeme porazit kohokoli

Frank de Boer věří, že jeho tým může na mistrovství Evropy porazit kohokoli. Po úvodní nedělní výhře 3:2 nad Ukrajinou zdolali Nizozemci ve čtvrtek v Amsterdamu Rakousko 2:0 a zajistili si prvenství ve skupině C a postup do osmifinále. "Nechci mluvit o favoritech. Musíme předvést maximum. Víme, že když se nám to podaří, můžeme porazit kohokoli. Ostatní týmy si ale myslí to samé," uvedl trenér nizozemských fotbalistů. Přímé přenosy z ME sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Frank de Boer
zdroj: Reuters autor: ALESSANDRO GAROFALO

"Myslím si, že řadu věcí můžeme zlepšit. Proti Rakousku jsme byli v obraně mnohem lepší než s Ukrajinou. Na míči jsme si mohli vést lépe, ale celkově vzato jsme podali velmi slušný výkon, který mi do dalších zápasů dodal hodně sebevědomí," řekl De Boer.

"Pojďme zápas od zápasu. Pak uvidíme, kam nás to dovede," uvedl bývalý obránce Ajaxu Amsterdam či Barcelony. Jeho svěřenci si o čtvrtfinále zahrají v neděli 27. června v Budapešti s dosud neurčeným soupeřem, kterým může být i Česko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Nizozemsko - Rakousko

V posledním pondělním utkání skupiny Nizozemci přivítají nováčka šampionátu Severní Makedonii, která skončí jistě poslední. "Vyhrát skupinu kolo před koncem je perfektní scénář. V posledním zápase už na nás nebude tlak, ale pořád chceme zvítězit," prohlásil záložník Frenkie de Jong.

Vítězný gól proti Rakousku vstřelil v 11. minutě z penalty Memphis Depay. Pojistku přidal v 67. minutě Denzel Dumfries. "Memphis může během turnaje udělat další kroky a v následujících zápasech, kde na tom bude opravdu záležet, se stane velkou postavou. Jsem si tím jistý," konstatoval De Boer.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Nizozemsko – Ukrajina

Rakousko se v Bukurešti v přímém souboji o druhé místo utká s Ukrajinou. Oba celky mají díky vítězství nad Severní Makedonií tři body.

"Chtěli jsme dosáhnout na víc. Hráli jsme ale proti špičkovému týmu, který je velmi kompaktní a disponuje výjimečnými útočníky. Devadesát minut jsme dělali všechno pro to, abychom zápas otočili," řekl trenér Franco Foda.

"Rozhodující bylo, že jsme až příliš snadno ztráceli míče, čímž jsme je vybízeli k protiútokům. Vytvořili jsme si několik příležitostí, ale na rozdíl od nich jsme je nedotáhli do konce," uvedl německý kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články