Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Darida v roli mentora burcuje spoluhráče a hlásí: Věřím, že naše forma stoupá

Třetí účast na Euru čeká reprezentačního kapitána Vladimíra Daridu. Před úvodním duelem ve Skotsku cítí, že forma týmu stoupá. Zápas vzhledem k dalším soupeřům v základní skupině považuje za jeden z klíčových v boji o postup do vyřazovací fáze. Stěžejní podle něj bude, aby mužstvo vstoupilo do utkání lépe než při říjnové porážce v Glasgow 0:1. Přímý přenos sledujte v pondělí od 14:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Vladimír Darida
zdroj: ČTK/AP autor: Petros Karadjias

"Samozřejmě jsme si vědomi, že utkání v přípravě nebyla bez chybičky, ani to poslední s Albánií, ale věřím, že naše forma stoupá. I v tréninku je cítit, že se první zápas a Euro blíží. Atmosféra graduje. Myslím, že jsme velmi dobře připraveni," řekl Darida, jehož tým v přípravě na ME nejprve utrpěl debakl 0:4 v Itálii a v úterní generálce porazil Albánii 3:1.

"Naše forma kvalifikací a Ligou národů stoupala. A já doufám, že bude gradovat na turnaji. Strašně moc se těším. Už se to rozběhlo, koukali jsme s klukama na úvodní střetnutí a těšili se na to, až budeme na hřišti," dodal třicetiletý středopolař, jenž se s reprezentací přesunul do dějiště duelu Glasgow v sobotu v podvečer.

České mužstvo v Lize národů na podzim se Skotskem dvakrát prohrálo o gól. "Máme připravené nějaké věci, které budeme chtít použít. Myslím, že hodně důležitý bude začátek," mínil Darida.

"Doufám, že se nám to podaří líp než minule, kdy jsme tu hráli. Dostali jsme brzy gól a zápas byl pro nás těžší. Toho se musíme vyvarovat. Skotové jsou hodně silní v osobních soubojích, takže bude potřeba zklidnit hru a držet míč při zemi."

Klíčové utkání ve skupině? 

Dalšími soupeři ve skupině D budou silné Chorvatsko s Anglií a duel se Skotskem tak může být rozhodujícím v boji o postup. "Všichni vnímáme, že je to důležitý zápas a vstup do turnaje. Pokud bychom udělali tři body, mohlo by nás to posunout dál. Rozhodně je to jedno z klíčových utkání ve skupině," konstatoval Darida.

Jako jediný z českého týmu se představí už na třetím Euru. V roce 2012 začal jako náhradník, před pěti lety už nescházel v základní sestavě. Nyní je kapitánem. "Pokaždé před zápasem něco klukům říkám, mám nějaký proslov. Zítra to bude stejné." 

Nevadí mu, že Skotové budou mít domácí prostředí kvůli tomu, že čeští fanoušci musí po příjezdu do země do povinné desetidenní karantény. "Jsem rád, že budou zase nějací lidé na stadionu. Ať je atmosféra proti týmu, nebo s týmem, mně to nevadí. Já jsem rád, že aspoň nějaká na stadionu bude," dodal Darida, který na úvod tiskové konference popřál za českou reprezentaci brzké uzdravení dánskému záložníkovi Christianu Eriksenovi, jenž zkolaboval v sobotním duelu s Finskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články