Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chorvati jsou větší hračičky a musíme pokrýt Modriče, velí Čelůstka

Znovu jej čeká tvrdá šichta v obraně, zřejmě ještě těžší než proti Skotům. Obránce Ondřej Čelůstka je přesvědčen, že pokud čeští fotbalisté zopakují v pátečním druhém utkání základní skupiny na mistrovství Evropy proti Chorvatsku stejný výkon jako při pondělní úvodní výhře 2:0 nad Skotskem, mají velkou šanci znovu bodovat.

Ondřej Čelůstka v utkání se Skotskem
zdroj: ČTK/AP autor: Stu Forster

"Počítáme s tím, že hra bude malinko jiná než se Skoty. Chorvati jsou větší hračičky, mají dopředu velice kreativní hráče, technicky velmi vyspělé. V tom bude rozdíl oproti Skotsku. Myslím, že odzadu nebudou hrát tolik dlouhých míčů, ale budou tvořit hru více odzadu po zemi. S tím musíme počítat," řekl Čelůstka, jenž se chystá na páteční zápas v Glasgow s týmem v Praze.

Chorvati, kteří jsou úřadujícími vicemistry světa, spoléhají na velkou ofenzivní sílu. "Důležité bude pokrýt Modriče, který je určitě mozek jejich hry. Bude si brát jistě spoustu míčů a snažit se odpoutat od našich bránících hráčů. Je to jeden z klíčů jejich hry do ofenzivy," upozornil Čelůstka na hvězdného středopolaře Realu Madrid.

"Ale viděli jsme na videu i jejich další ofenzivní hráče. Ať už je to Perišič, Kramarič, nebo Rebič. Všichni jsou na velice vysoké úrovni. Budeme muset všechny kvalitně dostupovat, mít co nejmenší hřiště a být u sebe, když budeme bránit. Věřím, že pokud navážeme na výkon proti Skotům, máme dobrou šanci uspět i proti Chorvatům," dodal jednatřicetiletý stoper.

Očekává, že Chorvati vzhledem k úvodní prohře 0:1 s Anglií začnou velkým náporem. "Určitě budou chtít od první minuty vystupňovat tempo, zvlášť když prohráli první zápas. My se s tím musíme srovnat. Musíme se od začátku vyrovnat tempu a jít do toho nebojácně jako do prvního zápasu. Musíme mít kuráž, máme to koneckonců i v písničce na Euro," uvedl s úsměvem Čelůstka.

V případě výhry si jeho tým s předstihem zajistí postup ze skupiny. "Hraje nám to do karet, rozpoložení je dobré. Ale v žádném případě nesmíme ulítnout od toho prvního zápasu se Skotskem, něco zakřiknout. Musíme dál tvrdě pracovat a odrazit se od věcí, které nám šly v tom prvním zápase i generálce s Albánií," připomněl Čelůstka dvě výhry českého celku po sobě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články