Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Vaclík: Jsem pyšný na celý tým. Držíme při sobě, máme něco speciálního

Brankář českých fotbalistů Tomáš Vaclík po prohře 1:2 ve čtvrtfinále Eura s Dánskem přiznal, že je hrdý na celý tým. V rozhovoru pro ČT sport řekl, že soubor Jaroslava Šilhavého může odjet z Baku, potažmo celého turnaje, se vztyčenou hlavou.

Tomáš Vaclík v utkání s Dánskem
zdroj: ČTK/AP

"Musím říct, že jsem pyšný na tým, všechny lidi okolo, celý realizák, hráče. V podmínkách, co jsme měli, jako cestování. Po tomhle turnaji, ještě zápase a druhém poločase můžeme odjet s hlavou vztyčenou a čistým svědomím, že jsme pro to udělali maximum," řekl Vaclík.

"Jsem vážně hrdý na celý tým. Co jsme se tak dočetli, nikdo nám nevěřil ani před skupinou, před Holanďany, dneska také ne. Držíme při sobě a máme tady něco speciálního. Samozřejmě máme i kvalitu, kterou, myslím, spousta lidí nechce vidět," dodal gólman, který si nyní bude vybírat své nové angažmá poté, co skončil v Seville.

Patrik Schick byl smutný, že postup do semifinále nevyšel. "Nezvládli jsme to. Myslím si, že jsme udělali maximum. Na konci už jsme bohužel neměli sílu to nějakým způsobem zvrátit a bohužel končíme. Přidali jsme jednoho útočníka, snažili jsme se to zrychlit, hrát víc nahoru a mít nějakým způsobem tlak."

Vývoj přitom podle něj vypadal nadějně. "Rychlý gól, ale bohužel jsme nenašli žádné řešení na konci. Největší rozdíl oproti předchozím utkáním bylo to, že jsme nikdo neměli sílu. Já střídal, protože už jsem byl unavený a necítil se dobře, tak jsme tam poslali čerstvé síly. Co se týče gólů (5), tak to bylo povedené, akorát nejenom já, ale všichni cítíme, že z toho dnes šlo vycucnout víc," uvedl s tím, že Dánové byli hratelní.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Dánsko

Kapitán Vladimír Darida se do hry dostal z lavičky až ke konci utkání. "Šel jsem na hřiště s tím vstřelit branku. Hráli jsme už na riziko, s tím, že víceméně nahoře na ně budeme nalezlí a pokusíme se tam cpát co nejvíc centrů a dát gól. Dánsko je výborný mančaft, dobře bránili. Asi jim hrálo do karet, že šli rychle do vedení. Do jejich defenzivy se těžko dostává a je to škoda."

Český tým se podle něj nemá za co stydět. "Předvedli jsme dobré výkony, bojovné. Myslím, že jsme se o výsledek prali jako lvi. To bylo vidět i v dnešním zápase, škoda že jsme to nedotáhli do konce a nevstřelili vyrovnávací gól, protože věřím, že bychom pak zápas otočili," prohlásil Darida.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články