Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rozdíl oproti Itálii byl patrný, těšilo Šilhavého. Sestava na Skoty dostává jasné obrysy

Zatímco po výprasku od Itálie byl hodně kritický, po generálce s Albánií mohl Jaroslav Šilhavý chválit. Kouč národního týmu po výhře 3:1 vyzdvihl především stoperské duo i Lukáše Masopusta. Zároveň ho potěšilo, že tým podal výrazně lepší výkon, který by ho měl zklidnit a motivovat před pondělním duelem na mistrovství Evropy proti Skotsku.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Jsem rád, že jsme to zvládli vítězně. Ale i s výkonem jsme spokojeni, především v prvním poločase, kdy jsme si vypracovali tři čtyři vyložené šance. Dostali jsme gól do šatny, ale v druhé půli jsme to zvládli. Myslím, že nás to posune v přípravě a motivačně k prvnímu zápasu se Skoty," řekl Šilhavý.

"Potřebovali jsme se trochu zklidnit po zápase v Itálii, po kterém jsme byli takoví opaření. Nechci říct, že by vše bylo v pořádku, ale rozdíl oproti zápasu v Itálii byl patrný a je to pro mě velmi dobré zjištění. Věřím, že dalších pár dní a další tréninky nám pomůžou to vyladit ještě lépe, abychom byli připraveni na Skoty," doplnil Šilhavý, jehož svěřenci se v neděli vrátili z přípravného kempu v Jižním Tyrolsku.

Velmi spokojen byl s výkonem stoperské dvojice Ondřej Čelůstka, Tomáš Kalas, který v generálce dostal přednost před Jakubem Brabcem. "Hráli výborně, zvládli to skvěle. Hráči soupeře hrají v kvalitních ligách, Manaj byl z Barcelony, takže to naši hráči neměli jednoduché. Na defenzivě se navíc podílí celý tým. Hráli jsme vysoký presink a o to to měli naši stopeři horší, protože hráli jeden na jednoho. Nemohli udělat ani chybičku," poznamenal Šilhavý.

Povedený zápas odehrál také záložník Lukáš Masopust, který vstřelil v 68. minutě vítězný gól a navrch přidal asistenci u první branky Patrika Schicka. "Takhle bychom si představovali výkon křídelníka, který se zapojoval dopředu. Nejen, že vytvářel šance a přihrávky, ale také dal gól, který byl hodně důležitý. Je to pro nás dobré zjištění," řekl Šilhavý.

Nechtěl prozradit, zda už je rozhodnutý o základní sestavě pro úvodní duel Eura. "Teď je to hodně čerstvé. Něco jsme zkoušeli v Itálii, něco tady. Srovnává se už deficit u jednotlivých hráčů, co se týká dovolených, nástupu na soustředění. Výkon hráčů nám to potvrdil," řekl.

"Přiznám se, že sestava trochu doznala posun k rozhodnutí o finální sestavě. Ale ještě máme pět tréninků, může se stát cokoliv. Nikdo to nemá stoprocentně jisté, abychom jim to mohli říct dnes. Máme tu 26 hráčů a všichni pracují dobře v tréninku. Uvidíme i podle zdravotního stavu. Pak se rozhodneme," dodal Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články