Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rozdíl oproti Itálii byl patrný, těšilo Šilhavého. Sestava na Skoty dostává jasné obrysy

Zatímco po výprasku od Itálie byl hodně kritický, po generálce s Albánií mohl Jaroslav Šilhavý chválit. Kouč národního týmu po výhře 3:1 vyzdvihl především stoperské duo i Lukáše Masopusta. Zároveň ho potěšilo, že tým podal výrazně lepší výkon, který by ho měl zklidnit a motivovat před pondělním duelem na mistrovství Evropy proti Skotsku.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Jsem rád, že jsme to zvládli vítězně. Ale i s výkonem jsme spokojeni, především v prvním poločase, kdy jsme si vypracovali tři čtyři vyložené šance. Dostali jsme gól do šatny, ale v druhé půli jsme to zvládli. Myslím, že nás to posune v přípravě a motivačně k prvnímu zápasu se Skoty," řekl Šilhavý.

"Potřebovali jsme se trochu zklidnit po zápase v Itálii, po kterém jsme byli takoví opaření. Nechci říct, že by vše bylo v pořádku, ale rozdíl oproti zápasu v Itálii byl patrný a je to pro mě velmi dobré zjištění. Věřím, že dalších pár dní a další tréninky nám pomůžou to vyladit ještě lépe, abychom byli připraveni na Skoty," doplnil Šilhavý, jehož svěřenci se v neděli vrátili z přípravného kempu v Jižním Tyrolsku.

Velmi spokojen byl s výkonem stoperské dvojice Ondřej Čelůstka, Tomáš Kalas, který v generálce dostal přednost před Jakubem Brabcem. "Hráli výborně, zvládli to skvěle. Hráči soupeře hrají v kvalitních ligách, Manaj byl z Barcelony, takže to naši hráči neměli jednoduché. Na defenzivě se navíc podílí celý tým. Hráli jsme vysoký presink a o to to měli naši stopeři horší, protože hráli jeden na jednoho. Nemohli udělat ani chybičku," poznamenal Šilhavý.

Povedený zápas odehrál také záložník Lukáš Masopust, který vstřelil v 68. minutě vítězný gól a navrch přidal asistenci u první branky Patrika Schicka. "Takhle bychom si představovali výkon křídelníka, který se zapojoval dopředu. Nejen, že vytvářel šance a přihrávky, ale také dal gól, který byl hodně důležitý. Je to pro nás dobré zjištění," řekl Šilhavý.

Nechtěl prozradit, zda už je rozhodnutý o základní sestavě pro úvodní duel Eura. "Teď je to hodně čerstvé. Něco jsme zkoušeli v Itálii, něco tady. Srovnává se už deficit u jednotlivých hráčů, co se týká dovolených, nástupu na soustředění. Výkon hráčů nám to potvrdil," řekl.

"Přiznám se, že sestava trochu doznala posun k rozhodnutí o finální sestavě. Ale ještě máme pět tréninků, může se stát cokoliv. Nikdo to nemá stoprocentně jisté, abychom jim to mohli říct dnes. Máme tu 26 hráčů a všichni pracují dobře v tréninku. Uvidíme i podle zdravotního stavu. Pak se rozhodneme," dodal Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články