Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Reprezentace má po generálce s Albánií volný den, všichni hráči jsou zdravotně v pořádku

Čeští fotbalisté měli po úterní výhře 3:1 nad Albánií v generálce na mistrovství Evropy volnější den bez tréninku. Zdravotní stav týmu se oproti úvodu závěrečné přípravy na šampionát zlepšil a všichni hráči jsou v pořádku. Ve čtvrtek si reprezentanti poprvé zatrénují na Strahově, kde budou mít během Eura základnu. V sobotu odletí k pondělnímu úvodnímu utkání základní skupiny v Glasgow proti domácímu Skotsku.

"Zdravotní stav se nám průběžně lepší. Největší problémy jsme měli na začátku kempu, což mělo trošičku vliv na úvod přípravy. I směrem k prvnímu utkání v Itálii. Některé hráče jsme nemohli využít. Jsem rád, že do druhého utkání už jsme šli se všemi kluky, že byli k dispozici. A aktuálně je stav dobrý," řekl asistent trenéra Jiří Chytrý.

Jeho svěřenci se od minulého pondělí chystali na kempu v Jižním Tyrolsku a do pátečního duelu s Itálií v Boloni (0:4) nemohli zasáhnout defenzivní univerzál Tomáš Holeš a útočník Adam Hložek.

Stejně jako stopeři Ondřej Čelůstka a Tomáš Kalas, kteří měli rovněž zdravotní problémy, ale už mohli v generálce proti Albánii hrát.

Hložek v Jižním Tyrolsku doléčil zranění kyčle. "Absolvoval jsem tam vlastně individuální přípravu s týmem fyzioterapeutů a doktorů. Začal jsem terapiemi, rozvolňováním a masážemi. Postupně jsem se dostával do posilovny, kde jsem začínal cvičit. Následně na kolo, než jsem mohl začít běhat a připojit se k týmu," uvedl osmnáctiletý talent pro YouTube kanál reprezentace.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal Extra: Před EURO 2020

Národní tým neměl na programu žádný trénink a hráči měli volnější den. "My trenéři jsme dnes dopoledne seděli a dělali jsme analýzu našeho utkání. Sledovali jsme také (přípravný) zápas Skotska s Nizozemskem," uvedl Chytrý.

Vedení reprezentace nakonec zrušilo základnu v Edinburghu vzhledem k hrozbě karantény pro celý tým i v případě jediného případu koronaviru a mužstvo bude během turnaje trénovat na Strahově. K jednotlivým zápasům bude český celek létat.

Čtyři dny po pondělním duelu se Skotskem v Glasgow nastoupí reprezentanti tamtéž proti Chorvatsku a 22. června v Londýně proti Anglii.

"Samozřejmě je to nepříjemnost v tom smyslu, že je jiné být na tom kempu a odjet na utkání jen krátce z hotelu autobusem, nebo cestovat. Ale situace je prostě taková, není úplně nová. Kluci jsou na to zvyklí z klubových, ale i reprezentačních zápasů. Nezbývá nám než se s tím vyrovnat," řekl Chytrý.

Tým je podle něj na Euro hodně nažhaven i přesto, že nebude bydlet v dějišti. "Je to rozdíl, než když přijedete do dějiště šampionátu, všude je to obrandované, dýchne to na vás a země tím žije. Ten pocit je silnější. Na druhu stranu jak to cítíme z kluků, tak napětí a vzrušení z turnaje v týmu je. Kluci ví, že se jede na velký turnaj, a mají obrovskou motivaci uspět," dodal Chytrý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články