Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pozice Krále? Šance na změnu v sestavě je, přiznal před Chorvaty Chytrý

Zatímco Tomáš Vaclík a Patrik Schick byli po úvodním duelu české reprezentace na mistrovství Evropy chváleni všude, kde se jen dalo, na adresu Alexe Krále mířila spíše kritika. A intenzivně se i řešilo, zda by měl nastoupit v základní sestavě také proti Chorvatsku. Asistent trenéra Jiří Chytrý přiznal, že tuto otázku řešil realizační tým už před Skotskem a bude se nad ní zamýšlet i nyní. Rovněž uznal, že při výhře 2:0 nebylo vše ideální.

Čeští fotbalisté se radují s fanoušky z výhry v zápase na mistrovství Evropy
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

"Jako po prohraném zápase nebývá vše špatně, tak po vyhraném utkání není vše dobře. Jsme si vědomi, že určité věci je třeba zlepšit nebo je řešit kvalitněji. Víme o nich, budeme se o nich s týmem bavit," řekl Chytrý.

S hráči chtějí trenéři zapracovat třeba na tom, aby v druhém utkání skupiny v pátek proti Chorvatsku nepustili soupeře do tolika šancí jako Skoty. "Budeme pracovat na tom, abychom se v dalším utkání, pokud možno, zlepšili ve všech činnostech. A nedovolovali soupeřům, aby proti nám byli nebezpeční," uvedl asistent hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého.

Vstup české reprezentace řešil také nový Fotbal fokus podcast, jejž najdete i na podcastových aplikacích jako Spotify a další:

Proti Skotsku rozhodl dvěma góly útočník Patrik Schick a mezi tyčemi se blýskl brankář Tomáš Vaclík. "Tomáš byl jedním z faktorů, které udělaly rozdíl. Stejně tak Patrik Schick. My měli v utkání dva výtečné individuální výkony a to udělalo rozdíl. Jinak šance měly oba týmy, myslím, že to bylo velice vyrovnané utkání," prohlásil Chytrý.

Jeho svěřenci se výhrou nad Skotskem výrazně přiblížili k postupu do vyřazovací fáze, kam vedle prvních dvou týmů z každé skupiny projde i nejlepší čtveřice z třetích míst. Chorvatsko naopak na úvod turnaje podlehlo Anglii 0:1.

"Chorvati po prvním prohraném utkání od toho druhého určitě očekávají, že ho zvládnou za tři body. My ale jdeme do utkání úplně stejně. Nebudeme nějak spekulovat a přemýšlet, že bychom hráli na remízu. To ani nejde. Připravujeme se na utkání tak, že jdeme hrát na vítězství," prohlásil Chytrý.

"Před Chorvatskem budeme mít vlastně jen jeden taktický trénink. Věnujeme se samozřejmě soupeři, ale vycházet musíme hlavně sami ze sebe a z toho, čím se chceme prezentovat my. To je klíč, jak se na zápas připravit," řekl Chytrý, jehož tým se bude v Praze chystat do čtvrtka, kdy po dopoledním tréninku na Strahově vyrazí do dějiště utkání - Glasgow.

Nevyloučil, že proti Chorvatům se objeví změny v základní sestavě. V poslední době nemá ideální formu záložník Alex Král, kterého by mohl nahradit například Tomáš Holeš. "Šance, že do zápasu od začátku vstoupí jakýkoliv hráč z kádru, tu je. Zvažujeme to vždy a i teď před utkáním se Skotskem tomu taky bylo. Konkrétně jsme zvažovali, zda Alex Král, nebo Tomáš Holeš. To byla jedna z věcí, o které jsme se rozhodovali," uvedl Chytrý.

"Nikdo nemá v sestavě místo jisté a není tu nikdo, kdo by nemohl nastoupit. Všichni hráči, kteří tu jsou, jsou dostatečně kvalitní, aby nastoupili v kterémkoliv utkání i v základní sestavě. Pokud budeme přesvědčeni, že to bude ve prospěch týmu a bude se to hodit proti konkrétnímu soupeři," dodal Chytrý.

Jinak ale podle něj střed zálohy fungoval v pondělí lépe než ve dvou přípravných zápasech před Eurem. I kvůli tomu, že Tomáš Souček hrál v defenzivnější roli. "Jedna z věcí, kterou jsme před zápasem řešili takticky, byla součinnost středních obránců se středními záložníky. Máme tam několik variant. Proti Skotsku tam více pomáhal Tomáš a fungovalo to. Přispělo to k tomu, že obrana byla jistější, i když se soupeř dostal do několika šancí. Ale tahle spolupráce byla vylepšená oproti přípravným zápasům a určitě nám to pomohlo," řekl Chytrý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články