Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nebudeme skákat do nebes, ale na takovém výkonu chceme stavět, uznal Čelůstka

Při obranné práci z něj sálala jistota, navíc dal i gól. Stoper Ondřej Čelůstka v generálce na mistrovství Evropy proti Albánii prožil povedený zápas. Sám ale po výhře 3:1 vyzdvihl výkon celého týmu, který dle něj může být ideální vzpruhou pro úvodní střetnutí šampionátu proti Skotsku.

Radost českých fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Takhle jsme si to představovali. Podali jsme o dost lepší výkon než v posledním zápase, tam to vůbec nebylo podle našich představ. Dostavil se i pozitivní výsledek pro nás. Před odjezdem na samotný turnaj je to pro nás psychická vzpruha," řekl Čelůstka.

"Na ten výkon budeme chtít navázat hned v prvním zápase proti Skotsku a ukázat se v co nejlepším světle. Tentokrát se nám to povedlo. Nebudeme z toho skákat do nebes, ale budeme chtít na tomto výkonu stavět," uvedl jednatřicetiletý obránce Sparty.

Třetí reprezentační branku zaznamenal v 89. minutě hlavou. "Udělal jsem si radost, po trošku delší době jsem dal gól. Zrovna tady na Spartě to o to víc těší. Hraje se mi tady doma dobře," prohlásil Čelůstka.

Duel s Albánií označil za dobrou prověrku před soubojem se Skoty. "Albánci ukázali, že jsou taky velice nepříjemní, mají šikovné hráče na postech. Proti Cikalleshimu, který nám dal neuvěřitelný gól, jsem hrál několikrát v Turecku. Výborný útočník se skvělým zakončením. Dneska to znovu ukázal, vytáhl eso z rukávu. Nejen on, i ve středu pole mají skvělé hráče, nebylo to nic jednoduchého. Byl to velice dobrý test," konstatoval Čelůstka.

"Skotsko je podobný tým jako Albánie, možná o malinko lepší, nepříjemnější. Musíme být dobře postavení jak nahoru, tak dolů. Potom věřím, že s naší kvalitou to zvládneme," doplnil někdejší hráč Slavie, Sunderlandu, Norimberku, Trabzonsporu nebo Antalyasporu.

Pochvaloval si souhru s brankářem Tomášem Vaclíkem a stoperem Tomášem Kalasem. "Vyhověli jsme si, bylo to dobré. Mluvili jsme na sebe, vzájemně se zajišťovali. Často jsme v zápase hráli jeden na jednoho, hodně otevřeně, ale tak to i chceme v některých fázích zápasu hrát. Zvládli jsme to slušně. Jenom na to navazovat a pokračovat jako dnes," uvedl Čelůstka.

Proti Albánii se po jednom ze soubojů nechal ošetřit. "Není to žádné drama. Dostal jsem na achilovku, ale myslím si, že budu hned schopný zapojit se do tréninkového procesu a připravovat se na turnaj," řekl zlínský rodák.

Potěšilo ho, že do hlediště se díky rozvolnění protikoronavirových opatření dostala i část diváků. "Bavíme se o tom s klukama. Chceme, aby lidí přišlo co nejvíc, protože prázdný stadion je největší smrt na fotbal. Lidi byli super, fandili a jenom si přeju, a určitě nejen já, aby jich bylo na stadionech co nejvíc a aby byla dobrá kulisa," prohlásil Čelůstka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články