Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvůli problémům s letadlem odletěla reprezentace do Budapešti až vpodvečer. Darida netrénoval

Technická závada letadla odložila přesun české reprezentace do Budapešti na osmifinálové utkání Eura proti Nizozemsku až na podvečerní hodiny. Hráči národního týmu proto museli pozměnit program. Tradiční předzápasový trénink tak absolvovali na pražském Strahově. Na něm ale chyběl kapitán Vladimír Darida, který se potýká s nespecifikovaným zraněním.  Do maďarské metropole se tým z Prahy přesunul až vpodvečer náhradním strojem.

"Vladimír Darida se zranil na včerejším tréninku a z toho důvodu chybí na dnešním oficiálním tréninku. Je v péči lékařů a fyzioterapeutů. O jeho zítřejším startu v zápasu se teprve rozhodne," řekl mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

"Jsem v péči lékařů a fyzioterapeutů a snažíme se udělat vše pro to, abych zítra nastoupil. Já věřím, že to tak dopadne. Nechtěl bych spekulovat, uvidíme, jak to bude vypadat zítra," uvedl Darida na on-line tiskové konferenci v dějišti utkání Budapešti.

"Ztráta kapitána je vždy bolestivá, ale budeme a musíme respektovat Vláďovo zranění. I když se to rozhodne až zítra, už vymýšlíme určité varianty," řekl trenér Jaroslav Šilhavý. "Všechno bude záležet na zdravotním stavu Vládi. Jestli si dovedu představit středovou trojici s Tondou Barákem? Je to jedna z variant," doplnil český kouč.


Darida patří ke klíčovým hráčům reprezentace a v poslední době plní roli kapitána týmu. Ve všech třech zápasech skupiny na Euru nastoupil v základní sestavě. Proti Skotsku a Chorvatsku odehrál 86 minut, proti Anglii 63 minut.

S 75 reprezentačními starty je Darida jednoznačně nejzkušenějším hráčem v české nominaci na Euru. Pokud by ho zranění do zápasu nepustilo, v sestavě by ho mohl nahradit Antonín Barák či defenzivněji laděný Alex Král.

Reprezentanti neodletěli podle plánu kvůli skluzavce

Záložník Král také na Twitteru ukázal, že za odložení cesty mohla omylem nafouknutá skluzavka u dveří letadla. "Zažil jsem zpoždění letu, přesunutí také, dokonce i zrušení kvůli koronaviru. Ale neodletět kvůli omylem nafouknuté skluzavce, to je poprvé," napsal.

To však reprezentační mluvčí Petr Šedivý vyvrátil. "Za zrušením letu nebyla omylem nafouknutá skluzavka, ale technické problémy se zavřením dveří letadla," řekl Šedivý.

Z Prahy mužstvo odletělo až v 17:49. "Byla to komplikace, nicméně jsme museli rychle zvolit jiné řešení. Myslím, že jsme udělali, co jsme mohli. Teď večer už se můžeme soustředit na zítřejší zápas," uvedl Šilhavý.

"Nebylo to úplně nejpříjemnější, ale myslím, že jsme zareagovali dobře a rychle. Zvládli jsme odtrénovat v Praze, měli jsme i prostor k odpočinku. Potom jsme se sem přemístili druhým letadlem, takže myslím, že jsme to nakonec zvládli dobře," uvedl kapitán Vladimír Darida.

Reprezentanti si na rozdíl od Nizozemců nevyzkoušeli na předzápasovém tréninku Puskás arénu. "Samozřejmě každý by si rád osahal hřiště. Ale věřím, že jsme natolik zkušený tým se zkušenými hráči, kteří hráli na různých stadionech, že se s tím dokážeme vyrovnat," dodal Darida.

Mužstvo během Eura k zápasům létá z Prahy, kde má základnu. Původně mělo mít kemp v Edinburghu, ale kvůli hrozbě karantény pro celý tým i v případě pouze jednoho pozitivního testu na koronavirus ho vedení na poslední chvíli zrušilo. První dva duely ve skupině odehrál český celek v Glasgow, v úterý proti Anglii nastoupil v Londýně.

Do Budapešti už podle reprezentačního fanklubu v pět hodin ráno vyrazili vlakem první čeští fanoušci. Puskás aréna může být jako jediná ze všech 11 hostitelských stadionů Eura zcela zaplněna a národní tým na rozdíl od předchozích zápasů ve skupině poženou vpřed tisíce příznivců.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články