Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Hrát v Baku? Nepochopitelné. Nedokážu to skousnout a akceptovat, zlobí se Barák

Zatímco v osmifinále mistrovství Evropy v Budapešti proti Nizozemsku je na tribunách podporovaly davy českých fanoušků, ve čtvrtfinálovém střetnutí s Dánskem se naopak fotbaloví reprezentanti musí připravit na komorní atmosféru. Baku je daleko a cesta drahá. Záložník národního týmu Antonín Barák proto volbu ázerbajdžánského města nechápe a nedokáže ji skousnout. Radši by hrál i v Kodani, kde by měli seveřané domácí prostředí.

Antonín Barák
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Robert Michael

"Mrzí nás, že čtvrtfinále nemůžeme hrát někde jinde než v Baku, protože tam nebudeme moci dostat fanoušky a naše rodiny. Pro mě je to nepochopitelné. Ještě doteď to nedokážu skousnout a akceptovat. I kdyby se to hrálo třeba v Kodani, tak by to sice bylo u nich, ale pořád bychom tam dostali část fanoušků a naše blízké. Zápas by byl o něčem jiném," řekl Barák, jehož tým má během Eura základnu v Praze.

V Baku už si s reprezentací zahrál v říjnu 2017 ve světové kvalifikaci. V 66. minutě tehdy gólem rozhodl o vítězství českého týmu nad Ázerbájdžánem 2:1. "Bylo to náročné. Cesta trvala dlouho, byly tam trochu jiné podmínky a počasí a trochu jsme se s tím vyrovnávali. Ale tohle je Euro. Není se na co šetřit, teď už může každý zápas být tím posledním. Pro Dány to bude to samé, dokonce to mají ještě dál. Nemůžeme si dávat do hlavy, že jsme v nevýhodě. Všichni se na zápas těšíme a musíme tam jít s tím, že ho zvládneme. Musíme se na ty podmínky co nejlépe nastavit a přizpůsobit se jim," uvedl Barák.

Osmifinálový výkon nebo i Baku řešil Fotbal fokus podcast, který naleznete také na podcastových aplikacích jako Spotify apod.

V Budapešti mohlo na nedělní osmifinále proti Nizozemsku díky volnějším opatřením proti koronaviru v Maďarsku sedm tisíc českých fanoušků. V předchozích třech duelech skupiny v Glasgow a Londýně komplikovala cestu zahraničním návštěvníkům povinnost desetidenní karantény po příjezdu do Británie.

"Měl jsem na zápase v Budapešti hodně kamarádů a přátel, pro které jsem zařizoval lístky. Plus další známé, které jsem poznával na tribunách. Potom mi i psali, to bylo hrozně příjemné. Nejvíc šťastný jsem ale byl za to, že jsem měl na stadionu tátu. To bylo hodně důležité a cítil jsem hrdost, že tam se mnou byl," uvedl Barák.

"Jsem nesmírně rád, že jsme odehráli velmi slušný zápas. Ne ani kvůli sobě, ale hlavně kvůli dění v České republice, kvůli tomu, co se stalo na Moravě. Po dlouhé době fanoušci v hledišti, byl to zážitek pro všechny. Moc to pro mě znamenalo, uspokojovalo mě to, že jsme do Česka dali takhle příjemnou zprávu a emoce. To bylo v tu chvíli nejdůležitější," připomněl šestadvacetiletý záložník čtvrteční řádění tornáda, které poničilo několik jihomoravských obcí.

Těší ho rostoucí podpora a vzkazy od fanoušků. "Myslím, že to vnímáme všichni. Dělá mi to radost. Je kolem toho zájem, fotbal zase táhne. Euro je veliká akce a lidi mají hroznou radost, že se nám daří, přejou nám to. S kýmkoliv mluvím, jsou na to jen pozitivní ohlasy," uvedl Barák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články