Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bilbao s Dublinem mají smůlu. Na Euru je nahradí Sevilla s Petrohradem

Novými pořadateli fotbalového Eura se staly Sevilla a Petrohrad, které nahradí Bilbao, respektive Dublin. Poslední dvě jmenovaná města nemohla vzhledem ke koronavirové situaci garantovat přítomnost diváků na tribunách. Jeden zápas navíc převezme i Londýn. Organizační změnu ohlásila fotbalová unie UEFA po jednání výkonného výboru.

Stadion La Cartuja v Seville
zdroj: Reuters autor: Jon Nazca

Bilbao a Dublin měly hostit po třech zápasech základní skupiny E, v níž hrají Španělsko, Švédsko, Polsko a Slovensko, a také každý jedno z osmifinálových utkání. Sevilla je mezi pořadatelskými městy odloženého Eura nováčkem a bude hostit všechny čtyři duely původně plánované do Bilbaa.

Petrohrad, který už měl schválenou organizaci tří duelů skupiny B a jednoho čtvrtfinále, převezme tři dublinské zápasy ze základní skupiny. Londýn byl už před změnami nejvytíženějším městem ME a ke třem duelům "české" skupiny D, plánovanému osmifinále, oběma semifinále a finále si přibere i osmifinále z Dublinu.

Je nám líto, video expirovalo.
Bilbao a Dublin přišly o pořadatelství ME

Výkonný výbor UEFA také jednal o Mnichovu, třetím z původních dvanácti měst, které nemohlo unii do stanoveného termínu zaručit fanoušky v hledišti. Bavorská metropole nicméně o celkem čtyři zápasy nepřišla, neboť na červen počítají tamní úřady se zlepšením koronavirové situace a minimálně 14 500 diváky v Allianz Areně.

Dalšími pořadateli turnaje, který se loni nekonal kvůli pandemii koronaviru, jsou Londýn, Glasgow, Řím, Baku, Budapešť, Bukurešť, Kodaň a Amsterdam. Všechna tato města už dříve přislíbila, že během turnaje alespoň zčásti stadiony zaplní.

Prezident UEFA Aleksander Čeferin je nadšený, že navzdory pokračující koronavirové pandemii se ve všech 11 pořadatelských městech dostanou v omezené míře do hledišť fanoušci. "S hostitelskými asociacemi a místními úřady jsme usilovně pracovali na zajištění bezpečného a slavnostního prostředí zápasů. Jsem potěšený, že budeme schopni přivítat diváky na všech stadionech po celém kontinentu," uvedl Čeferin v prohlášení.

Českého týmu se v základní skupině změny nijak nedotknou. Reprezentace odehraje první dva zápasy ve skupině D proti Skotsku a Chorvatsku 14. a 18. června v glasgowském Hampden Parku a 22. června se střetne s Anglií v londýnském Wembley.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články