Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bale: Kdybyste nám před Eurem nabízeli čtyři body, ukousli bychom vám ruku

Kapitán fotbalistů Walesu Gareth Bale sice v utkání mistrovství Evropy proti Turecku neproměnil penaltu, ale dvěma asistencemi pomohl k vítězství 2:0. Podle ofenzivního hráče Realu Madrid, který v minulé sezoně hostoval v Tottenhamu, by "draci" před startem turnaje brali čtyři body po dvou duelech skupiny A všemi deseti. Bale věří, že Velšanům už postup do osmifinále neunikne. Přímé přenosy z ME sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Před posledním zápasem skupiny s Itálií jsme ve fantastické pozici. Kdybyste nám na začátku turnaje nabízeli čtyři body, ukousli bychom vám za ně ruku," řekl Bale.

V Baku byl u všeho podstatného. Nejprve ve 42. minutě asistoval u úvodního gólu Aarona Ramseyho, po hodině hry z pokutového kopu vystřelil nad břevno, ale v páté minutě nastavení připravil druhou branku Connora Robertse.

"Věděli jsme, že máme velkou šanci zvítězit. Turecko je samozřejmě velmi kvalitní mužstvo, ale my jsme podali skvělý týmový výkon a cítím, že jsme si výhru naprosto zasloužili," konstatoval jednatřicetiletý křídelník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Turecko – Wales

S 33 góly historicky nejlepší velšský střelec prodloužil své čekání na reprezentační gól už na 13 zápasů. "Měl jsem ze svého výkonu dobrý pocit. Samozřejmě neproměněná penalta je moje chyba a nesu za ni odpovědnosti. Ale myslím, že jsem ukázal charakter a dál makal. Připsal jsem si asistenci na druhý gól, který rozhodl zápas, to bylo skvělé," uvedl Bale.

Favorizovaná Itálie si středeční výhrou 3:0 nad Švýcarskem už zajistila účast v osmifinále. Walesu stačí k postupu získat proti "azzurri" bod bez ohledu na výsledek druhého nedělního utkání skupiny Švýcarsko - Turecko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články