Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Angelovski: Hráči mohou mít přes porážku vztyčené hlavy. Pořád máme o co hrát

Podle trenéra Igora Angelovského mohou být fotbalisté Severní Makedonie na svůj debut na mistrovství Evropy hrdí. Navzdory tomu, že nováček turnaje podlehl v prvním utkání skupiny C Rakousku 1:3, držel v Bukurešti ještě v závěrečné čtvrthodině s papírovým favoritem nerozhodný stav. Zkušený kouč proto věří, že houževnatý tým neřekl na šampionátu poslední slovo.

Trenér Makedonců Igor Angelovski
zdroj: DPA autor: Frank Hörmann

"Vždycky, když prohrajete, přetrvává ve vás zklamání. Já ale můžu říct, že jsem na všechny hráče tady hrdý a mohou mít klidně vztyčené hlavy," citovala Angelovského agentura Reuters.

"Nedokážu navíc ani popsat, jak bylo skvělé cítit tu fantastickou podporu, kterou nám fanoušci na stadionu vytvořili," doplnil.

Makedonci sice prohrávali po osmnácti minutách hry zásluhou Stefana Lainera, ještě v první půli ale odpověděl vyrovnávací brankou Goran Panděv.

Sedmatřicetiletý útočník zaznamenal 38. gól v reprezentaci a stal se po Ivicovi Vasticovi druhým nejstarším střelcem v historii ME.

"Jsem za Gorana rád, protože dal historicky první gól Severní Makedonie na Euru. Zasloužil si to," řekl Angelovski.

Přesto nadějnou remízu jeho tým nakonec neudržel. O výhře Rakušanů rozhodlo v závěrečné čtvrthodině střídající duo Michael Gregoritsch, Marko Arnautovic.

Makedonci se stejným soupeřem prohráli i třetí vzájemný zápas poté, co s ním dvakrát neuspěli také v kvalifikaci o ME 2020.

"Hráli jsme dobře 70 minut, jenže Rakousko je na tom fyzicky lépe a má širší lavičku. Zahrát si první zápas na mistrovství Evropy byl obrovský zážitek, ale jakmile jsme dostali třetí gól, nebylo už cesty zpět," uznal i Panděv.

V dalším zápase čeká jeho tým Ukrajina. Utkání se odehraje ve čtvrtek opět v Bukurešti. "Musíme si odpočinout, ale věřím, že máme stále o co hrát. Je před námi další obtížný zápas s Ukrajinou a je třeba, abychom do něj dali zase vše. Nemáme co ztratit," dodal Panděv.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články