Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Ztráta Rosického je nepříjemná, ale už dříve jsme to zvládli i bez něj, věří fotbalisté

Tours (Francie) – Dva dny chybí do střetnutí proti Turecku, v němž se rozhodne, zda čeští fotbalisté budou na mistrovství Evropy pokračovat, nebo skončí už v základní skupině. Do utkání už nezasáhne kvůli zranění kapitán Tomáš Rosický, což jeho spoluhráče z týmu velmi mrzí. Věří ale, že si bez něj poradí stejně jako například v závěru kvalifikace.

Trénink české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Každá ztráta kvůli zranění je nepříjemná. Ale musíme se s tím vypořádat, máme na to dostatek času. V minulosti jsme i bez Tomáše dokázali vyhrát zápasy a odehrát třeba konec kvalifikace. Kvalitu i hráče na to máme, v tom nebude problém," řekl obránce Michal Kadlec.

"Navíc jsme už v minulosti něco trénovali s Tomášem i bez něj. Myslím, že do poslední chvíle se nevědělo, jestli na Euro pojede, nebo ne. S tou variantou se nějak počítalo. Samozřejmě škoda, že se na ten poslední důležitý zápas zranil. Jsme rádi, že od něj budeme mít aspoň morální podporu," doplnil Kadlec.

Rosický scházel reprezentaci téměř rok od loňského června, kdy se zranil v utkání na Islandu. I bez něj národní tým dokázal vyhrát tři ze čtyř podzimních kvalifikačních duelů a stvrdit postup na Euro.

"Samozřejmě je to obrovská ztráta, je to ten rozdílový hráč, který v takovém zápase s Tureckem mohl být klíčový. Bohužel není, takže si musíme asi jako vždy poradit bez něj týmově," podotkl obránce David Limberský.

"Kvalifikace je běh na dlouhou trať, je to deset zápasů. Teď máme poslední zápas o vše. V deseti zápasech se dá nahradit, že to nějak uhrajeme týmově, tady ten konkrétní zápas nám bude hodně chybět," dodal plzeňský obránce.

Variant, jak poskládat bez Rosického sestavu, je několik. "Věřím, že trenér najde řešení, zapracuje do něj hráče a zvládneme to. Tomáš nám bude trochu chybět, ale věřím, že to jako mančaft zvládneme a budeme bojovat i pro něj, abychom se dostali co nejdál," podotkl záložník Vladimír Darida.

Právě on by mohl místo zraněného kapitána nastoupit na pozici středního ofenzivního záložníka a na defenzivnějším postu by mohl dostat šanci David Pavelka.

"Uvidíme, jak to trenér postaví. Je to nešťastné pro nás, Tomáš je velká osobnost. Pro mě osobně možná vzrostla šance na start, ale je to špatné pro nás jako tým," prohlásil Pavelka.

Je rád, že Rosický s týmem zůstane až do jeho konce na Euru. "Je to hezké a dokumentuje to soudržnost. Podpora od něj bude veliká. On ze své pozice vidí hodně věcí, hodně poradí, má dobré tipy," dodal Pavelka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články