Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Že nechytá Casillas? Bylo to velmi bolestivé rozhodnutí, prozradil Del Bosque

Paříž – Před šampionátem to byla ve Španělsku jedna ze zásadních otázek. Bude chytat legenda Iker Casillas či David De Gea? Kouč La Roja Vicente del Bosque dal nakonec přednost mladšímu z dvojice, jenž proti Česku vychytal nulu. Španělský trenér ale přiznat, že rozhodnutí posadit dlouholetou jedničku bylo jedním z nejtěžších rozhodnutích od doby, co působí u reprezentace.

Iker Casillas na tréninku španělské reprezentace
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

"Že Iker nehrál, pro mě bylo velmi bolestivé," řekl trenér. "Je to hráč, který si zaslouží respekt, protože je v národním týmu čtrnáct let. Snažil jsem se, aby všechno proběhlo normálně. Měl jsem s ním pohovor, cítil jsem, že to je na místě, protože si to zaslouží," dodal.

"Vždycky chci postavit co nejsilnější tým a rozdíl mezi nimi je minimální," uvedl Del Bosque, jehož tým porazil českou reprezentaci 1:0. V pátek Španělé nastoupí proti Turecku a skupinu uzavřou s Chorvatskem.

Pětadvacetiletý De Gea přitom odchytal v kvalifikaci jen tři zápasy, protože Del Bosque důvěřoval pětatřicetiletému Casillasovi, který byl u triumfů na Euru v letech 2008 a 2012 a také u titulu z mistrovství světa v roce 2010. Před turnajem ale španělský kouč do poslední chvíle tajil, kdo nastoupí.

"Ptaly se mě na to i moje děti, asi aby se mohly chlubit, že ví, kdo bude hrát, ale ani jim jsem to neřekl. Musely si počkat jako všichni ostatní," prohlásil Del Bosque. "Je moje povinnost tajit sestavu do poslední chvíle. Nedělal jsem to jen tak z legrace," uvedl.

Del Bosque také ocenil Casillasův přístup. "Líbilo se mi, jak se choval na lavičce. Vždycky je dobré, když u náhradníků vidíte, že zápas prožívají, jako kdyby byli na hřišti," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko - Česko
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články