Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zdravotní potíže u Italů a Němců. Ve čtvrtfinále bude možná chybět De Rossi a Hector

Bordeaux (Francie) – Čtvrtfinálové střetnutí mezi Itálii a Německem bude možná muset kvůli zdravotním potížím vynechat na každé straně jeden hráč. Azzurri hrozí, že přijde o záložníka Daniela De Rossiho, Němcům zase, že se budou muset obejít bez levého obránce Jonase Hectora.

Ital Daniele De Rossi diskutuje s rozhodčím Cüneytem Cakirem
zdroj: REUTERS autor: Christian Hartmann

Zkušený dvaatřicetiletý středopolař De Rossi stále zápolí s následky zranění pravého stehna z osmifinále proti Španělsku a musel vynechat už druhý trénink. Podle týmového lékaře je jeho start velmi nejistý.

De Rossi v zápase proti Španělům střídal v 54. minutě a na jeho místo nastoupil Thiago Motta. Ten však následně dostal druhou žlutou kartu na turnaji a kvůli automatickému trestu na jeden duel čtvrtfinále vynechá. Italský kouč Antonio Conte kvůli zranění postrádá i křídelníka Antonia Candrevu.

"De Rossi utrpěl pohmožděninu pravého stehna s hematomem a především částečným odtržením bočního svalu. Lékařský tým dělá vše pro to, aby se hráč uzdravil, ale nemůžeme přesně říct, kdy to bude," uvedl týmový lékař Enrico Castelacci. "Candrevův stav se viditelně lepší, ale zatím to nestačí pro návrat do týmu," dodal.

Šestadvacetiletý zadák Kolína nad Rýnem Hector zase musel kvůli infekci horních cest dýchacích vynechat dnešní dopolední trénink týmu ve městě Évian-les-Bains na břehu Ženevského jezera a zůstal na hotelu.

Hector zatím ve čtyřech zápasech na mistrovství nechyběl v sestavě úřadujících mistrů světa a spolufavoritů na triumf na Euru ani minutu. Vedle něj mají po vítězném osmifinále se Slovenskem (3:0) drobné zdravotní problémy také stopeři Jerome Boateng s Matsem Hummelsem a záložníci Sami Khedira a Julian Draxler.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články