Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zastoupí Rosického Darida? Už jsem tam hrál, je to na trenérovi, zhodnotil

Tours (Francie) – Jedna z nejzásadnějších otázek, kterou musí před zápasem s Tureckem vyřešit kouč českého týmu Pavel Vrba, je náhrada za zraněného kapitána Tomáše Rosického. Jedna z možných variant je posunutí Vladimíra Daridy z defenzivnější pozice na podhrot. Středopolař Herthy Berlín věří, že Češi budou za lídra bojovat stejně jako před čtyřmi lety, kdy bez něj vyhráli s Polskem a postoupili do čtvrtfinále.

Vladimír Darida
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

"Na téhle nebo podobné pozici jsem nějaké zápasy odehrál. Ale finální rozhodnutí je na trenérovi," konstatoval Darida, který místo Rosického hrál pod hrotem ve čtvrtfinále Euru před čtyřmi lety s Portugalskem. 

Nahradit kapitána je podle něj složité. "Musíme se s tím poprat. Věřím, že trenér najde řešení, zapracuje do něj hráče a zvládneme to. Jsou tu kluci, kteří čekají na šanci a musí se jí chopit," řekl Darida.

"Samozřejmě je příjemnější nastupovat s Rosou, dá se s ním suprově kombinovat. Bude nám trochu chybět, ale věřím, že to jako mančaft zvládneme a budeme bojovat i pro něj, abychom se dostali co nejdál," doplnil pětadvacetiletý záložník.

Před čtyřmi lety na ME v Polsku se Rosický také v druhém utkání zranil a Češi pak bez něj zvítězili v rozhodujícím zápase skupiny 1:0 nad Polskem. "Krásný zápas s Polskem tehdy dopadl v náš prospěch. Bojovali jsme jako mančaft a bojovali jsme i za něj, abychom něco dokázali. Věřme, že to v úterý bude podobné, že se semkneme a budeme bojovat," prohlásil Darida.

Je rád, že Rosický zůstane s týmem až do té doby, než na Euru skončí. "Je příjemné, že tu Tomáš zůstal a nejede někam na dovolenou si lehnout na pláž. Stojí za námi, což je dobré," uvedl Darida.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté měli regenerační trénink. Řeší se, kdo nahradí Rosického

Ocenil, že se Rosický s Chorvatskem obětoval pro tým. To ho nakonec stálo zranění. "Ukázal, že i hráč jeho formátu dokáže bojovat až za hranici svých možností. Teď je to na nás, abychom si to vzali k srdci," nabádal Darida.

Záložník Herthy Berlín vůbec nekalkuluje nad možnými postupovými variantami. "Nevím, jak sledují ostatní skupiny kluci, ale já osobně ne. Počítám jen s tím, že když vyhrajeme, měli bychom postoupit, jinak nemá cenu kalkulovat," doplnil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články