Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Začátek přípravy bez Hummelse a Schweinsteigera. Opory mistrů světa trápí zranění

Ascona (Itálie) - Zatím bez dvou velkých opor se musejí obejít na začátku přípravy na Euro mistři světa z Německa. Kapitán Bastian Schweinsteiger i obránce Mats Hummels jsou momentálně zranění. Trenér Joachim Löw ale věří, že se oba do začátku turnaje uzdraví.

Bastian Schweinsteiger a Mats Hummels
zdroj: AP autor: Frank Augstein

Stoper Hummels z Dortmundu si v sobotním finále Německého poháru proti svému budoucímu zaměstnavateli Bayernu Mnichov poranil lýtko. "Má trhlinku v lýtku a bude mimo hru několik dní. V současné době se léčí," řekl Löw po prvním tréninku na soustředění v italské Asconě.

Jednatřicetiletý kapitán Schweinsteinger, který má na kontě 114 reprezentačních startů, nehrál od března, přesto v nominaci nechybí. "Fyzicky zvládl vše, co jsme po něm požadovali. Někdy trénoval i více než třikrát denně. Má dobrý základ a do příštích týdnů jsem optimista," řekl Löw.

Záložník Manchesteru United už může naplno běhat, ale ještě nemůže trénovat s míčem. "Jsem na tom v tuhle chvíli dobře a jsem velmi optimistický. Dobré je, že si s touhle situací umím poradit, protože jsem těžké časy prožil už v minulosti," uvedl Schweinsteiger.

Německo se na Euru ve skupině C utká s Ukrajinou, Polskem a Severním Irskem a bude usilovat o první evropské zlato od roku 1996, kdy ve finále porazilo český tým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články