Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vytrvalý déšť v Lens ustal, fotbalová horečka propuká velmi pozvolna

Lens – Déšť, provazce deště. V Lens hustě pršelo už v pondělí před večerním předzápasovým tréninkem českých fotbalistů, odpoledne se počasí umoudřilo, ale od noci bylo Lens opět zkrápěno hustým lijákem. Kvůli hrozbě podmáčeného terénu byl na tréninku zapovězený pohyb v předbrankovém prostoru. Nepříznivému počasí odpovídala i fanouškovská atmosféra v ulicích.

Čeští fanoušci u stadionu v Lens
zdroj: ČT autor: Hynek Roleček

Lens nepatří mezi nejvýstavnější francouzská města. Možná tou úplně největší dominantou je Stade Bollaert-Delelis. Jedna z menších arén pro mistrovství Evropy s kapacitou 35 000 míst ční vysoko nad domy v okolí. Od hlavního náměstí, které "zdobí" moderní kvádrovitá radnice, je to ze stadionu kousek pěšky.

Bulvárem davy dopoledne rozhodně nekorzovaly. Na vině byl hustý déšť. Fanoušci se ukrývali po barech a hospodách. Na jedné z ulic v improvizovaném prostoru obchodu s pneumatikami lákaly k návštěvě hity Michala Davida a Ivety Bartošové. Naproti zase turecký obchodník nabízel oficiální trička a další suvenýry, ovšem jen turecké dresy, po českých ani památky.

Pršet přestalo v poledne a ulice kolem fanzóny, která leží trochu netradičně uprostřed náměstí, se začaly pomalu zaplňovat fanoušky obou táborů. Viditelnou převahu měli Češi, tureckých hloučků pomálu.

U stadionu se šest hodin před zahajovacím hvizdem pohybovalo více organizátorů a policistů než samotných fanoušků. Před obchodem s rychlým občerstvením si rozbila stan skupina Čechů. Atmosféra je jinak spíše ospalá a plná očekávání.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští fandové v Lens jsou před Tureckem plní optimismu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články