Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vrba: Uděláme-li proti Islandu nějaké body, bude to vzpruha

Praha - Trenéra Pavla Vrbu čeká 12. června druhý přímý souboj o první místo ve skupině A kvalifikace mistrovství Evropy s Islandem. Na podzim Češi úvodní vzájemný duel se Seveřany zvládli a v Plzni zvítězili po obratu 2:1 a kouč věří, že uspějí i v Reykjavíku. Případný bodový zisk by Vrba považoval ze velkou vzpruhu a výhodu z hlediska vzájemné bilance.

Sport
zdroj: ČT4

Češi v první polovině kvalifikace ztratili pouze dva body za březnovou remízu 1:1 s Lotyšskem. Skupinu A vedou o bod před Islandem a v případě úspěchu mohou udělat výrazný krok na šampionát. Na závěrečný turnaj projdou první dva týmy z každé skupiny a nejlepší celek z třetích míst, zbylá mužstva z třetích příček čeká baráž.

Kouč Pavel Vrba: "Budeme chtít hrát podobný fotbal jako na podzim, ale nebudu tvrdit, že držení míče bude třeba tak velké. Budeme si muset dávat pozor na jejich přechodovou fázi a hlavně na standardky. Snad v každém zápase z ní dali gól."

"V některých zápasech jsme získali spoustu bodů, s kterými se tolik nepočítalo. Na druhou stranu s Lotyšskem jsme možná v duchu počítali se třemi body. Když to sečtu, tak máme možná víc bodů, než jsme očekávali," řekl Vrba.

"Bude to stejně důležité utkání jako v Plzni. Pokud by se nám podařilo uhrát nějaký bodový zisk, byla by to obrovská vzpruha. Vypadá to, že je to jeden ze soupeřů, s kterými budeme bojovat o postup. Pokud bychom uspěli, byla by to obrovská výhoda, protože pak může rozhodovat třeba i vzájemná bilance," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba nominoval na Island Kovaříka, vrací se Sivok

Island v dosavadních pěti zápasech inkasoval jen dvě branky a obě od českého týmu. "To ukazuje, že jejich organizace v defenzivě je velice důsledná. Viděl jsem je v domácích zápasech s Tureckem a Nizozemskem, a i když se zdálo, že soupeři měli větší držení míče, tak Island byl nebezpečnější. Turci i Holanďané se přesvědčili, že dát gól Islandu není vůbec jednoduché," uvedl Vrba.

Na rozdíl od předchozích nominací tentokrát vybral hned 24 hráčů. "Není to o tom, že by se někdo donominoval. I když se hraje ještě jedno kolo ligy a někteří hráči budou mít povinnosti v zahraničních klubech, takže se může stát cokoliv," uvedl Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články