Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vrba: Sestava se mi rýsuje z druhých poločasů. Ale mám ještě dva až tři otazníky

Praha – Generálka proti Koreji na Euro českému týmu nevyšla, ale možná tím spíš má trenér Pavel Vrba jasno v sestavě na zahajovací zápas proti Španělsku. V druhé půli, kdy Vrba hned na začátku provedl čtyři střídání a na hřiště poslal Suchého, Limberského, Skaláka a Plašila, se Češi výrazně zlepšili. Podobně jako v utkání s Ruskem, které reprezentace vyhrála 2:1. Vrba má nyní podle svých slov v sestavě dva až tři otazníky.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Základní sestava se tak podle Vrby bude skládat spíš z hráčů, kteří nastoupili v druhých poločasech. Momentálně váhá ještě na dvou třech pozicích. "Sestava se už hodně rýsuje. Druhé poločasy s Ruskem a Koreou byly po herní stránce výrazně lepší než ty první. Hráči, kteří hráli v druhých poločasech, budou mít mnohem větší šanci být v základní sestavě," řekl Vrba.

Na všech postech ještě není rozhodnutý i kvůli tomu, že stoper Roman Hubník a záložník Bořek Dočkal mají lehké zdravotní problémy. "V sestavě jsou ještě dva tři otazníky. Máme také ještě varianty s polozraněnými hráči, což znamená Hubňa a Bořek Dočkal. Uvidíme, jak budou vypadat," prohlásil Vrba.

"Určitě bychom od některých hráčů chtěli víc. Rýsuje se spousta postů, ale v ofenzivě bychom chtěli, aby někteří hráči byli výraznější. Bolí mě ofenzivní ladění některých hráčů. I když to točíme, jak můžeme, nejsem ještě přesvědčen, kdo v prvním zápase nastoupí," dodal Vrba.

Prohra před Eurem ho mrzela. "Nejsem spokojený s tím, že jsme prohráli. Možná to někdy má vliv na psychiku hráčů. Kdybychom vyhráli, všichni by si mysleli, že není vůbec žádný problém. Ale ony ty problémy jsou. Možná pro psychiku mužstva to někdy bývá lepší. Samozřejmě, raději bych jel na Euro s třemi výhrami, ale třeba to pro nás bude i výhoda," podotkl Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba: Gebre Selassiemu bych to nevyčítal

Horší výkony v prvních poločasech připisuje příliš komplikované hře. "První poločas byl podobný jako s Ruskem. Velice zdlouhavá rozehrávka, velice komplikovaná. Chybí nám taková přímočarost, máme někdy víc dotyků. Nebyla tam ani taková podpora a pomoc od středových hráčů," upozornil Vrba.

Mrzelo ho, že po vyloučení Theodora Gebre Selassieho musel tým dohrávat generálku od 60. minuty o deseti. "Já nepláču, ale mrzí mě to z toho pohledu, že je to přípravné utkání. Když jsme hráli s Plzní přátelák, tuším s Levski Sofia, a na Kypru jim vyloučili hráče, řekl jsem, že chci, aby hráli v jedenácti. Hrát přátelák v deseti je podle mě zbytečné, na to přáteláky nejsou," řekl Vrba.

"Samozřejmě, když bude zákrok zezadu nebo úder, netvrdím, že to není správné. Ale nemyslím si, že by to byl takový zákrok, aby za to musela být v přípravě červená. Něco jiného je soutěžní zápas. Navíc tomu podle mě předcházel faul (na Thea)," dodal Vrba, jehož celek vstoupí do Eura 13. června duelem s obhájcem titulu Španělskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články