Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vrba: Schick s Marečkem mě příjemně překvapili, do budoucna s nimi počítám

Kranzach (Rakousko) - Ačkoli trenér Pavel Vrba už dopředu upozornil Lukáše Marečka a Patrika Schicka, že jedou na soustředění národního týmu jen jako náhradníci, i tak těžce prožíval, když jim musel definitivně oznámit, že na evropský šampionát nepojedou. Oba totiž na něj udělali velmi dobrý dojem. Mezi třiadvacet vybraných hráčů se ale prostě nevešli.

"Oba věděli, že jsou náhradníci. Chtěl jsem je ale vidět v akci a oba mě příjemně překvapili. O to složitější pro mě bylo jim dnes říci své rozhodnutí," řekl Vrba. "Oba na soustředění byli velmi dobří. Proti Maltě ukázali svou kvalitu a do budoucna s nimi počítám, ale teď jsem se rozhodl pro toto řešení a nechci ho rozebírat," dodal.

Kádr pro šampionát je tak deset dní před startem turnaje téměř kompletní, k týmu se připojil i poslední člen realizačního týmu Karel Brückner. Už se tak čeká jen na posledního hráče. Daniel Pudil bojoval se Sheffieldem Wednesday o anglickou ligu a k týmu se připojí až po návratu ze soustředění.

"Absence Dana samozřejmě komplikace je, nebudu tvrdit, že ne. Ale absolvoval s námi celou kvalifikaci, takže nijak velký problém to není," řekl Vrba. "Navíc jsme si mohli vyzkoušet Thea Gebre Selassieho na levém beku. Možná ho vyzkoušíme i na jiném postě," naznačil, že by si Gebre Selassieho rád vyzkoušel i v záloze.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba vyřadil z nominace na ME Schicka a Marečka

Další možnost na testování bude mít v Innsbrucku proti Rusku, i když v tomto utkání by už rád piloval sestavu směrem k šampionátu. "Už by to mělo být směřované k vytvoření sestavy pro Euro, ale na zápas s Maltou tu ještě nebyli Suchý a Kadlec, Dočkal také nehrál kvůli doléčování zranění, takže tito hráči určitě dostanou prostor," naznačil Vrba.

Věří, že Rusko bude kvalitní přípravou na soupeře v základní skupině, kde se Češi utkají se Španělskem, Chorvatskem a Tureckem. "Samozřejmě nejde to s těmito týmy porovnávat. Ale pokud mi někdo najde soupeře, který hraje jako Španělsko či Chorvatsko se záložníky z Barcelony či Realu Madrid, tak je borec. Spíš jde o to vyzkoušet si hrát proti mužstvu, které má vysoké ambice," prohlásil Vrba.

Přesto jednu podobnost mezi Ruskem a Španělskem našel. "Podobnost je v tom, že je to kompaktní mužstvo složené z hráčů CSKA Moskva jako Španělsko z Realu Madrid a Barcelony. Hráči tak mají zažité návyky," řekl český kouč.

Naopak rozdíl sleduje v přechodu do útoku. "Hrají rychleji dopředu a nekombinují tolik jako Chorvaté a Španělé. My se budeme chtít prezentovat ofenzivním fotbalem, i když to asi nebude tak nátlaková hra jako proti Maltě. Bude to vyrovnanější zápas a bude tam více prostoru na rychlé brejky, které si také chceme vyzkoušet," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články