Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Vrba: Potvrdili jsme, že soustředění k něčemu vedlo

Innsbruck – Češi mohou být spokojení. Závěr soustředění před Eurem jim vyšel, v Innsbrucku dokázali otočit duel s Ruskem. Trenér Pavel Vrba si však posteskl, že tým až příliš často inkasuje jako první. Po výhře nad Maltou Češi porazili i účastníka nadcházejícího turnaje, čehož si hráči i trenér cení.

Pavel Vrba
zdroj: Reuters

"Jsem rád, že jsme zápas zvládli i herně. Začátek nebyl nejlepší, zase jsme dostali první branku, což se nám v poslední době často stává," uvedl bezprostředně po zápase Vrba.

"Dostali jsme bohužel na začátku dostali gól, to nám nepomohlo. Bylo to i po mé chybě a balon jsme pak neodvrátili," popsal situaci při Kokorinově gólu v 7. minutě obránce Michal Kadlec.

Hra českého týmu se pak ale zvedla. "Do 30. minuty jsme měli tři dobré situace, kdy jsme mohli vyrovnat," upozornil Vrba. "V druhém poločase to byl fotbal nahoru dolů, a jsem rád, že se nám podařilo výsledek otočit," dodal.

Zatímco David Lafata se na hrotu trápil, Tomáš Necid do druhé půle vlétl ve velkém stylu a gólem a asistencí zařídil výhru 2:1. "Jsem samozřejmě rád, že jsem dal gól a že jsem i přihrál na gól, ale stejně je důležitější, že jsme vyhráli. Všichni útočníci máme stejnou šanci hrát, záleží, jak to trenér postaví. Budu rád za každou šanci, kterou na šampionátu dostanu," řekl Necid po utkání.

Podle Kadlece si národní tým za předvedenou hru vítězství zasloužil. "Druhý poločas jsme se tlačili trochu víc do koncovky. Myslím, že jsme ukázali, že fotbal hrát umíme, že jsme na dobré cestě. Porazit Rusko 2:1 se cení," zdůraznil.

Česko teď čeká nedělní generálka s Koreou. Souhra se začíná krystalizovat, i když není všechno tak, jak by podle kouče být mělo. "Jsem spokojený s tím, že jsme potvrdili, že to soustředění k něčemu vedlo. Něco z toho, co jsme nacvičovali, se projevuje ve hře. Ještě máme dvanáct dní, abychom to zdokonalili. Vše nebylo ideální, někdy jsme zbytečně ve středu pole ztráceli míče. Přesto myslím, že v ofenzivě to mělo chvílemi velmi dobrou úroveň," prohlásil Vrba.

Stinnou stránkou zápasu bylo nucené střídání opory v záloze Bořka Dočkala. "Bude muset jít na rentgen. Uvidíme, jestli nemá něco s nártem," prozradil Vrba.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články