Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ukrajina vkročí do šampionátu utkáním proti úřadujícím mistrům světa

Lille/Nice - Fotbalisté Německa vstupují do mistrovství Evropy jako úřadující světoví šampioni, což z nich dělá jednoho z favoritů, ale trenér Joachim Löw bude na turnaji řešit problém v defenzivě. Musí totiž improvizovat kvůli zranění dvou stoperů. Soupeřových ztrát se bude snažit využít Ukrajina, která touží poprvé v historii Německo porazit. Přímý přenos sledujte od 20:30 na ČT sport a našem webu.

Bastian Schweinsteiger a Mats Hummels
zdroj: AP autor: Frank Augstein

Němci měli potíže s defenzivou už v kvalifikaci, v níž inkasovali devět branek, což je po Česku druhý nejvyšší počet u týmů postupujících z prvních míst. V přípravě pak dostali tři branky od Anglie i Slovenska. Navíc pro první utkání zřejmě ještě nebude připraven po svalovém zranění klíčový stoper Mats Hummels a jeho náhradník Antonio Rüdiger dokonce kvůli zranění vypadl z nominace.

A další dva obránci Benedikt Höwedes a Jerome Boateng se po zranění teprve dostávají do herního rytmu. "Na obraně teď hodně pracujeme a všichni vědí, co je jejich úkol. Zlepšili jsme i bránění standardek," řekl německý asistent trenéra Thomas Schneider. Ukrajina je připravená německou defenzivu prověřit. Spoléhat bude především na rychlá křídla Andreje Jarmolenka a Evgena Konopljanku.

"My rozhodně nemáme z Německa strach. Budeme se držet naší taktiky, která může přinést úspěch. Tlak je na Německu, ne na nás," řekl Konopljanka. Největší zbraní Ukrajinců je ale právě pevná obrana. V kvalifikaci udrželi šestkrát čisté konto a inkasovali vždy maximálně jeden gól. I se Španělskem prohráli jen 0:1. 

Předpokládané sestavy:

Německo: Neuer - Höwedes, Mustafi, Boateng, Hector - Kroos, Khedira - Müller, Özil, Draxler - Gomez

Ukrajina: Pjatov - Fedeckij, Chačeridi, Rakickij, Ševčuk - Stěpaněnko, Sydorčuk, Garmaš - Jarmolenko, Konopljanka - Zozulja

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články