Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

UEFA potrestá Chorvatsko a Turecko za výtržnosti fanoušků

Paříž - Disciplinární komise UEFA rozhodne na pondělním zasedání o trestu pro Chorvatsko a Turecko. Fanoušci obou týmů totiž během zápasů druhého kola základních skupin výrazně překročili hranice slušného chování. 

Řádění chorvatských příznivců
zdroj: Reuters autor: Max Rossi

Chorvatští příznivci zapříčinili čtyři minuty před koncem duelu proti České republice přerušení zápasu, když na hřiště naházeli množství světlic. V momentu, kdy je pořadatelé uklízeli, přistála mezi nimi petarda a jednoho z nich zranila. Na tribunách se kvůli tomu popraly jednotlivé frakce chorvatských příznivců.

Anglický rozhodčí Mark Clattenburg po poradě nechal utkání dohrát a Češi v nastavení vyrovnali z penalty. UEFA obvinila Chorvatsko ze čtyř přestupků - používání pyrotechniky, házení předmětů na hrací plochu, výtržností diváků a rasismu. Turecku byly vytknuty první dva prohřešky a navíc nedovolené vniknutí fanouška na hřiště v Nice.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Chorvatsko

O trestech rozhodne Unie evropských fotbalových asociací den před závěrečnými zápasy skupiny D, ve kterých se Chorvaté utkají se Španělskem a Česko s Tureckem. Chování chorvatských chuligánů tvrdě odsoudili trenér národního týmu Ante Čačič nebo záložník Ivan Rakitič, k nimž se připojila také prezidentka země Kolinda Grabarová.

Disciplinární komise už na Euru potrestala Rusko. To za výtržnosti fanoušků, kteří v utkání s Anglií v Marseille zaútočili na tábor příznivců soupeře, bylo podmínečně vyloučeno z turnaje a musí zaplatit 150 tisíc eur. Rusku však přitížilo, že podobné problémy mělo i na minulém šampionátu, navíc bitky se odehrávaly i před utkáním ve městě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články