Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tvoříme tu dokonalý kolektiv, tři body byly priorita, radoval se kouč Poláků

Nice - Fotbalisté Polska oslavují gól Arkadiusze Milika, díky němuž zvítězili nad Severním Irskem 1:0 a zajistili si premiérové tři body na Euru. Spokojený byl zejména trenér Poláků Adam Nawalka. Podle něj jeho svěřenci tvoří na ME dokonalý kolektiv. "Zisk tří bodů byl naší prioritou. Musím hráče pochválit," uvedl.

Adam Nawalka
zdroj: ČTK/AP

Severní Irsko je podle Nawalky známé pro svůj fyzický fotbal, fotbalisté Polska se tedy museli přizpůsobit. "A museli jsme také nabídnout stejný styl hry, abychom mohli prokázat své schopnosti," řekl Nawalka.

"Polsko hrálo skvěle, byli jsme zpočátku téměř přemoženi jeho fyzickou silou. Snažili jsme se z toho dostat, ale nevytvořili jsme si nic významného. Lepší tým dnes vyhrál," připustil trenér Severních Irů Michael O'Neill.

Byl zklamaný, že Severní Irové nehráli tolik s míčem a nedostávali jej do finální třetiny hřiště dostatečně rychle. "Standardní situace jsme také nerozehrávali dobře. Měli jsme Polsko nastudované, věděli jsme o tom, jak nebezpeční jsou Krychowiak, Milik a Lewandowski, který je jedním z hráčů, jehož nemohou obránci ani na chvíli přestat hlídat. Jeho přítomnost na hřišti vytváří prostor pro Milika," konstatoval O'Neill.

"Myslím, že jsme byli vylekaní, postrádali jsme toho příliš. Věděli jsme, že to bude obtížné, ale myslím, že tohle vystoupení nebylo obvyklým pro Severní Irsko," přidal útočník poraženého týmu Lafferty. "Ve čtvrtek budeme hrát lépe," dodal s odkazem na nadcházející utkání s Ukrajinou.

"Můžeme toho dokázat mnoho, neměli bychom však po prvním zápase být přehnaně optimističtí. Měli bychom vítězství přijmout s chladnou hlavou," krotil emoce polský záložník Krychowiak, kterého fanoušci zvolili nejlepším hráčem utkání. "Budeme muset vynaložit hodně úsilí, ale neskrývám, že chceme turnaj vyhrát," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články