Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

"Turecko vstalo z mrtvých," radují se turecká média

Ankara - Ještě jsme neskončili, hlásají novinové titulky v tureckých médiích po výhře tamních fotbalistů nad českými ve skupině mistrovství Evropy. Zatímco Češi jedou s jediným bodem domů, Turci čekají na výsledky dnešních zápasů, zda je posunou do osmifinále. 

Fotbalisté Turecka se radují z gólu v síti Česka
zdroj: REUTERS autor: Gonzalo Fuentes

"Turecko vstalo z mrtvých," napsala agentura Anadolu. "Turecko přestávalo dýchat, ale góly Yilmaze a Tufana ho oživily," hlásá v podobném duchu deník Milliyet. "Kdo říkal, že je konec? My jsme ještě neskončili!" stojí v titulku sportovního deníku Fanatik.

"Nenastal konec, ale přišel nový začátek. Výhra nad Českem může přinést postup a v play-off už se může stát cokoli," věří přední sportovní web fotoMac.tr. "S trochou štěstí jsme mohli vyhrát i 4:0 a mít postup jistý. Ale musíme být vděční i za výhru, ovšem zaslouženou," zhodnotil zápas turecký server sporx.com.

Média oceňují zejména výkony brankáře Volkana Babacana, střelce úvodní branky Buraka Yilmaze a také devatenáctiletého talentu Emreho Mora, který první gól připravil. "Zázračné dítě," píše o něm list Milliyet. "A Babacan se zapsal do historie svými zákroky v zápase, kdy proti němu stál světoznámý brankář Petr Čech," chválí Milliyet i tureckého gólmana.

"Emre Mor vytvořil vítr, který foukal v náš prospěch. Přitom je to ještě dítě, ale byl klíčovou postavou. Vybojoval mnoho přímých kopů a zařídil gól pro Yilmaze, který rozptýlil našeho soupeře. Byl hlavním architektem vítězství," napsal komentátor deníku Habertürk. Deník Hürriyet navíc poukazuje na nenápadnou, ale důležitou roli kapitána Ardy Turana.

Turecká média se hodně věnují také roztržce trenéra Fatiha Terima s televizí TRT. Nelíbilo se mu totiž, že v televizi kritizoval vystoupení Turků v prvních dvou zápasech profesor historie, který vyzval Terima k odstoupení. Proto odmítl televizi po zápase poskytnout rozhovor. "Proti vám osobně nic nemám, ale TRT nedám rozhovor," řekl Terim. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Turecko
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články