Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Trenér Turecka přiznal frustraci. Proti Česku to budou šachy, řekl Terim

Lens (Francie) - Kouč Turecka Fatih Terim si je před rozhodujícím soubojem s českou reprezentací vědom toho, že jeho svěřenci musí změnit styl hry. "Budou to trochu šachy. Změnit se musí především výsledek," uvedl s tím, že Turci hrají ve "skupině smrti". Zvěsti o tom, že by byl tým psychicky rozložený, odmítl. Přiznal ale, že on sám je z průběhu Eura frustrovaný a z výkonu týmu vyvodí osobní důsledky.

"Bude to velmi zajímavý zápas. Pokud remizujeme, tak nevíme, kdo postoupí. Pokud vyhrají Češi, mají velkou šanci na postup, pokud vyhrajeme my, závisí nám postup na dalších výsledcích," řekl Terim, jehož tým nemá na evropském šampionátu zatím ani bod.

"Ve fotbale jsem vždycky realista. Hrají s námi jedny z největších týmů. Dal jsem určité signály, ale to neznamená, že jsem pesimista. Říkal jsem, že tři body by měly stačit z 80 procent na postup. Hlavně pokud budeme mít dobrou gólovou bilanci. Samozřejmě jsem nečekal, že se stane tohle," poukázal na nepříznivý vývoj v tabulce skupiny. "Ale ideální by pro nás byly čtyři body. Tohle je nový scénář," dodal.

Naznačil, že pokud se utkání s Českem nepovede, je připraven za to nést důsledky. "To bude rozhodující. A potom odpovím. Ten správný čas nadejde a já budu reagovat. Samozřejmě jsem trochu frustrovaný, jsem jen člověk," řekl kouč, který je znám svými emocemi. "Nejsem ze železa, mám své city," přiznal poté, co se na sociálních sítích objevily výhrůžky jemu i jeho rodině. Terim je připraven bránit se soudně.

Nechce zastírat, že turecká reprezentace je v problémech. "Nepodařilo se nám to zvládnout. Třeba během soustředění. Ale doufám, že to napravíme a poučíme se z chyb," uvedl a přislíbil změny v sestavě. "Ty přijdou, ale tolik jich nebude. Máme na soupisce 23 hráčů. Mí hráči se stoprocentně soustředí, je to naše poslední šance," řekl. Otazník visí třeba nad kapitánem Ardou, s nímž je Terim rozhádaný.

Tým chce motivovat i senzačním obratem z 0:2 na 3:2 v základní skupině Eura 2008 právě proti českému národnímu týmu. "Chci tyhle pocity hráčům předat. Nebylo to jen v roce 2008, bylo to i v kvalifikaci, kde jsme měli řadu překážek a dokázali jsme to," uvedl Terim.

"Chtěl bych, aby se mé mužstvo dostalo v Evropě na nejvyšší úroveň a doufám, že to proti ČR ukáže a zvládne to," prohlásil Terim, na kterého se v tureckých médiích snesla po špatných výkonech týmu vlna kritiky. "Ve fotbale působím 46 let. Vím, že mě někteří lidé nemají rádi, ale většina úspěchů Turecka byla moje zásluha," řekl sebevědomě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články